Alle foto: Glenn Thomas Nilsen

Russen arrangerte «Aldri mer krystallnatt» – se bildene fra markeringen

Torsdag kveld arrangerte Askim- og Mysenrussen «Aldri mer Krystallnatt» for 21. gang. Markeringen foregikk i år på Kulturtorget i Mysen med appeller og underholdningsinnslag.

Se bilder fra markeringen nederst i saken!

Russepresidentene Cecilie Sundby (Askim) og Mats Kvithyll (Mysen) åpnet markeringen og holdt tale. Deretter var det musikkinnslag fra musikkelevene fra Askim videregående skole, etterfulgt av tale fra varaordfører i Eidsberg, Øivind Reymert og Roddy McLeod.

– Vi setter stor pris på at russen er med oss på et slikt arrangement. Synes også dette er en fin anledning til å vise et lite samhold mellom Askim og Mysen selv om vi er litt rivaler til tider. Gøy at så mange andre møtte opp og støttet denne viktige saken. Det er viktig for oss å holde tradisjonene vedlike og håper også neste års russekull velger å holde tradisjonen neste år, sier Kvithyll til indre24.no.

Aksjonssjefene Andrea Bates Antonsen, Christine Fladberg og Hanne Krosby avsluttet med å si noen ord før kvelden ble avsluttet med fakkeltog gjennom Mysens gater.

ANNONSE

FAKTA:

Natt til 10.november 1938 ble jøder i Tyskland drept, fordrevet fra hjemmene sine, tusenvis av butikker ble ødelagt og jødenes synagoger ble brent ned. I tillegg ble over 26 000 jøder denne natten sendt til konsentrasjonsleirer.

På slutten av 90-tallet misbrukte en gruppe nynazister denne dagen til å marsjere gjennom Mysen og Askims gater mens de ropte rasistiske slagord iført militærklær og nynazistiske symboler. Dette er bakgrunnen for at Mysen- og Askimrussen går sammen og arrangerer en slik motmarkering hvert år.

Markeringen foregår ved at det blir holdt appeller og underholdningsinnslag ved kulturtorget på Mysen. Vi vil også markere med at vi går samlet i et fakkeltog i Mysen sentrum. Det vil bli salg av kaker.

ANNONSE

ANNONSE

Kjørte i 132 km/t på E18 – stoppet av politiet

Trafikkontroll på Sånerveien