Ingrid Bjørnov. Arkivfoto: Liv-Tone Karlsen

Finalistene til Østfoldprisen er klare

Finalistene til Østfoldprisen 2019 er Vera Danielsen, Svein Syversen og Ingrid Bjørnov.

I år var hele 46 kandidater foreslått, og til slutt har en fagjury kommet frem til tre personer.

Juryformann Siv Henriette Jacobsen legger ikke skjul på at det har vært en krevende jobb:

– Det er en imponerende liste, med mange fine kandidater. Vi er stolte over hvor mange flotte folk som finnes i  Østfold, sier Jacobsen til ostfoldfk.no.

Gi din stemme til din kandidat her (ekstern lenke)

Disse tre er valgt ut:

Ingrid Bjørnov, musiker og artist

Ingrid Bjørnov er en folkekjær artist, med både hus og hytte i Østfold, som alltid trekker fram de gode kvalitetene ved Indre Østfold og fylket vårt. – Ingen drar fram Østfold som henne, skriver forslagsstiller.

Ingrid Bjørnov har gjennom flere år gledet publikum nasjonalt og lokalt, og både små og store scener i Østfold har hatt stor glede av hennes opptredener.

Hennes engasjement for fylket og spesielt Indre Østfold finner vi også igjen i sanger og tekster. Selv om hun tilslutt måtte «forkaste» sangen om den altfor korte perrongen på Tomter stasjon (den ble nemlig brått forlenget).

Svein Syversen, forfatter og friluftselsker

Svein Syversen er forfatter av blant annet trilogien «Fjella i Østfold», der lokalhistorien og historiene fra Østfolds skoger er dokumentert, nedskrevet og bevart for alltid.

Med stor entusiasme har Svein Syversen holdt en rekke foredrag rundt om i fylket og han inspirerer til et aktivt friluftsliv og folkehelse med å bringe fram nye besøksmål i skogene i fylket vårt. I over 50 år har han jobbet med natur, friluftsliv, kart og historie i Fjella-områdene i Østfold.

ANNONSE

Vera Danielsen, primus motor for Fredrikstad på skeiva

Vera Danielsen har jobbet for homofile og lesbiske i en årrekke, og skapt en trygg ramme rundt miljøet.

Hun har stått bak en rekke arrangementer i fylket og vært primus motor for Fredrikstad på skeiva i snart 18 år, et arrangement som har trukket folk fra hele Østlandet gjennom en årrekke. I 2018 var hun involvert i den første i Pride-paraden i Fredrikstad.

(Kilde: Østfold fylkeskommune)

ANNONSE

ANNONSE

Arbeidet med butikken på Momarken er i gang

Over 225 millioner til TV-aksjonen