Østfoldprisen 2019: Se hvem fra IØ som er foreslått

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Fristen for å foreslå kandidater til Østfoldprisen 2019 gikk ut søndag 6. oktober, og da hadde hele 46 forslag kommet inn. Det er også en del fra Indre Østfold som er foreslått. Se listen under!

– De spenner som vanlig vidt, og juryen får en vrien oppgave med å plukke ut de tre kandidatene som skal være med videre, opplyser Østfold fylkeskommune (ekstern lenke)

Stone Heart. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Bandet «Stone Heart»
Begrunnelse: Stone Heart representerte Østfold generelt og Askim spesielt på en suveren måte under MGP jr i Telenor Arena i mai. Gutta i bandet er alltid blide og imøtekommende ovenfor sine små og store fans, og imponerer med låtskrivingen. Hadde vært på sin plass å gi heder og ære til ungdommer som virkelig er gode ambassadører for regionen!

Ingveig Håkonsen. Arkivfoto privat

Ingveig Håkonsen, Skiptvet
Begrunnelse: Årets x-trialmester, norgesmester, vinner av norgescupen, nordisk mester og europamester. Hun er også høyt oppe i verdenstoppen. En av Norges beste kvinnelige idrettsutøvere.

Rune Rudberg, Knapstad
Begrunnelse: Rune har vært i rampelyset i over 40 år. Reist land og strand rundt og underholdt, og bydt mye på seg selv.

Ingrid Bjørnov, Tomter
Begrunnelse: Ingen drar fram Østfold som henne. Hun trenger ingen ytterligere kommentarer.

ANNONSE

Rune Rudberg. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Nina Anett Kjoshagen, Askim
Begrunnelse: Nina er eier av Family Sports Club Mysen. Hun har et brennende engasjement for folkehelsa, og bidrar sterkt for at folk kommer seg ut. Hun engasjerer stort med løpegrupper, gågrupper osv. Hun er også alltid deltagende om det skjer noe aktivt i Mysen.

Yngve Hågensen, Askim
Begrunnelse: En fremtredende skikkelse som i alt sitt virke i arbeid for andre og norsk fagbevegelse alltid har hatt Østfold med seg på veien. Mannen har gjort en flott innsats for hele det organiserte Norge gjennom en mannsalder, og hans grunnlag ble lagt i fylket.

Jan Erik Fjellvar, Askim
Begrunnelse: Foreslås for sitt mangeårige engasjement i Askim basketballklubb.

Ole Retteraasen, Askim
Begrunnelse: Han er en fantastisk sjef som skaper en god arbeidsplass for sine ansatte. Uten ham hadde ikke Askim vært det samme.

Svein Syversen, Eidsberg
Begrunnelse: Svein Syversen fra Mysen har gjennom de siste 15 årene gitt ut bok-trilogien «Fjella i Østfold». Hans fjerde og siste bok heter «Storskogen i Østfold». De skogområdene som bøkene omhandler dekker de østlige deler av Østfold, totalt nærmere en halvdel av Østfold fylke totalt. Han inspirerer til aktivt friluftsliv og folkehelse med å bringe fram nye besøksmål i skogene våre. Svein er en stor og energisk formidler. Totalt har han jobbet med natur, friluftsliv, kart og historie i fjella-områdene i over 50 år.

I trilogien «Fjella i Østfold» er lokalhistorien og historiene fra Østfolds skoger dokumentert, nedskrevet og bevart for alltid. Ellers ville det ha gått tapt.

Ole Retteraasen, Askim
Begrunnelse: Han er en fantastisk sjef som skaper en god arbeidsplass for sine ansatte. Uten ham hadde ikke Askim vært det samme.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch, Askim
Begrunnelse: En av østfoldingene som har markert seg sterkt på riksplan i flere tiår, nemlig Tor-Aksel Busch. Han har med stor dyktighet utført et svært sentralt verv, nemlig riksadvokat. Han ble utnevnt i 1997 og gikk nå i 2019 av i embetet. Han har vokst opp i Spydeberg og har seinere vært bosatt i Askim, mao er han også en god representant for den delen av Østfold, som ved årsskiftet blir Indre Østfold. Foreslås på vegne av flere.

Tommy Nordli, Ingar Gundersen og Jonas Gundersen, Eidsberg kommune
Begrunnelse: Tommy, Ingar og Jonas har siden november 2018 og frem til september 2019 nedlagt hundrevis av timer i forbindelse med restaurering av hytta Arnbjørnrud i Trømborgfjella. DNT Indre Østfold kunne 14. september nyåpne hytta som en ubetjent DNT hytte. Omkring 3000 dugnadstimer er lagt ned for å sette hytta i stand. Hytta fremstår nå som en perle i Trømborgfjella til glede for alle. Takket være dem, deres enorme dugnadsvilje, evne til å stå på og til å samarbeide med andre, oppdager stadig flere dette unike friluftsområdet i Østfold.

(Kilde: Østfold fylkeskommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.