AUTOGRAF: Bing Crosby signerte et bilde til Dag Vågsås etter konserten på Momarkedet i 1977. Nå vil han lage TV-program om legenden. (Foto: Adrian Sellstrøm)
10. oktober 2019

Dag Vågsås søker Bing Crosby-minner fra Mysen

I august 1977 sto selveste Bing Crosby på scenen på Momarkedet. Har du eller noen du kjenner personlige minner eller historier fra hans besøk i Mysen, vil Dag Vågsås gjerne høre fra deg.

Vågsås er mest kjent som skue­spiller og tekstforfatter fra norsk underholdningsliv gjennom flere tiår, og nylig tok han turen til Mysen for å fortelle Indre24 om en prog­ram­idé han har hatt i flere år.

Han så selv konserten og møtte legenden den gang.
– Bing Crosby var mye større enn man tror, og la grunnlaget for mange andre store artister. At han kom til Mysen og var her i flere dager er nesten absurd, sier han entusiastisk.

Vågsås forteller at han ønsker å lage et program som vil hylle Crosby og skildre hans besøk i Norge bare et par måneder før han døde.
– Programmet vil bestå av mye stillbilder, video og arkivmate­riale. I tillegg ser jeg for meg å snakke med noen personer som enten har egne minner fra besøket eller har bekjente som har fortalt noe. Jeg har blant annet hørt at han likte å fiske og at han også gikk på pub da han var i Mysen. En historie går ut på at han ruslet rundt uten tupé, ler han.

Programmet er foreløpig på idéstadiet, men han håper det kan bli realitet når han er ferdig med planlegging og innsamling av innhold.

Dukket ned i historien
Vågsås benyttet også anled­ningen til å bli med innom Røde Kors-huset i Mysen, hvor Roger Berg viste ham Momarkedet-arkivet i kjelleren.

GAMLE MINNER: I kjelleren ble det en titt på gamle bilder. Vågsås ser fram til arkivmaterialet er ferdig digitalisert. (Foto: Adrian Sellstrøm)

Der ble det en nostalgisk titt på markedets over 60 år lange historie, småprat og mim­ring. Men noe Bing Crosby-materiale fant de ikke i farten, da mye nå er sendt til digi­talisering og først vil være klart om noen uker.

Ta kontakt om du kan bidra
Crosby bodde hos familien Lie da han var i Mysen, og Vågsås håper noen har lyst til å bidra med historier.

Har du eller noen du kjenner minner fra da storheten Crosby gjestet dis­triktet, ta gjerne kon­takt med Indre24 eller send en e-post direkte til Dag Vågsås på dagvags@hotmail.com.

SCENEDEKOR: Dag Vågsås og Roger Berg poserer med den kjente markedsgutten. Disse skiltene hang på scenen som nå er historie. (Foto: Adrian Sellstrøm)
Dag Vågsås Bing Crosby