Middelalderaften i Eidsberg kirke

Indre24
1 minutter lesetid

De 16 middelalderkirkene i Østfold er unike kulturminner i dagens landskap. De er levende vitner etter en svunnen, svært annerledes tid, men er fortsatt i bruk og til glede i dag.

20. august klokken 19.00 inviterer Østfold fylkeskommune til middelalderaften i Eidsberg kirke. Her vil du få høre vakker musikk med middelalderen som tema, og interessante historier om kirken, pilegrimsvandring, helgener, ritualer, myter, tro og overtro i middelalderen.

Musikk ved Sunniva Berg. Sunniva er utdannet klassisk sanger, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz. Særlig folkemusikken fra Østfold har fanget Sunnivas interesse. Sunniva er en svært allsidig musiker som trakterer både vokal og flere ulike instrumenter med utstråling og formidlingsglede.

Foredrag ved arkeolog Silje Haugsten Ellefsen. Silje jobber hos fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune, med prosjektet «Middelalderen i Østfold – kirkesteder og pilegrimsleder». Silje har tidligere jobbet som formidler og guide ved Kulturhistorisk museum, Vikingskipshuset og i Østfoldmuseene.

ANNONSE

Arrangementet er gratis og varer ca. 1 time.

Sendt inn av Østfold fylkeskommune/ Den Norske Kirke i Eidsberg

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.