Prestegårdsskogen er en umistelig «lykkepille»

Indre24
1 minutter lesetid

Den 29. juli kunne Smaalenenes Avis fortelle oss at en stor del av Prestegårdsskogen er ønsket omregulert til boligfelt. 140 dekar er foreslått utbygget med hele 225 boenheter.

Indre Østfold Arbeiderparti vil ikke bifalle slike planer. Det er flere grunner til dette.

Først og fremst: Folkehelsa. Askims mest benyttede turstier går på kryss og tvers i denne sentrumsnære skogen. Etter hvert som Askim sentrum stadig fortettes, vil rekreasjonsområder som Prestegårdsskogen bli stadig viktigere for vårt velbefinnende.

Dernest: Trafikkavvikling. Fortetting og trafikkavvikling i Askim er en svært vanskelig oppgave. Spesielt er bygging av boliger nord for jernbanen utfordrende. 225 boenheter som må få sin til- og fra-trafikk gjennom sentrum vil dramatisk forverre en allerede vanskelig trafikkavvikling.

Indre Østfold Arbeiderparti ønsker nye innflyttere velkommen. Vi som har arbeidet med sentrumsplanene i en årrekke, vet imidlertid hvor «skoen trykker» når det gjelder nye boligfelter og konsekvensen av disse. Nyetableringer i denne størrelsen må i første omgang søkes etablert syd for jernbanetraséen, vel og merke langt unna våre restitusjons- og rekreasjonsområder!

ANNONSE

For Indre Østfold Arbeiderparti:

Kathrine Hestø Hansen, ordførerkandidat og medlem av Planutvalget

Bjørn Mørk, listekandidat og medlem av Planutvalget

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.