Gleder seg til å sykle i Østerrike

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Første helgen i august skal Mysen-guttene Sondre Goska (14) og Elias Stubergh (13) delta i internasjonalt mesterskap i downhill. Mesterskapet går av stabelen i Østerrike.

– Jeg har ikke deltatt i utlandet før. Eller bare i Sverige, da. Jeg gleder meg, og tror det blir gøy, sier Stubergh, og legger til at han har litt mer nerver for dette enn ellers.

Mysen-guttene deltar i klassen 13-14 år. Totalt er 75 personer påmeldt i denne klassen. Når det gjelder plassering har begge guttene som mål om å bli topp 15.

(Saken fortsetter under bildet)

Sondre Goska. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Har syklet både i Tyskland og Østerrike

For Sondre Rød Goska er det ikke første gang han skal delta i det store utland. Han har syklet både i Tyskland og Østerrike før.

– Det blir veldig morsomt og delta i Østerrike igjen, sier han.

Ifølge guttene er ikke løypene i utlandet så vanskelig som man skal ha det til.

ANNONSE

– Løypene i Norge er faktisk tøffere, sier Sondre.

(Saken fortsetter under bildet)

Elias Stubergh. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Arrangerer NM for første gang

Helgen 20.-21.juli er det utfor-NM i Hafjell. I år er det Mysen IF som står som arrangør. Totalt er nærmere 80 personer påmeldt i NM. Av de to Mysen-guttene er det kun Elias som deltar. Til sammen er 11 fra Mysen IF meldt på.

Samme løypa som det skal konkurreres i er den som ble brukt til utfor-VM i 2014. Det vil bli lagt inn alternativ, såkalte chicken runs, utenom vanskelige partier, hopp og dropp i år.

– Da utformiljøet i Norge sto i fare for at det verken skulle bli NM eller Norgescup i 2019, tok Ole Kristian Rustan i Mysen IF ansvar. Han kontaktet det svenske forbundet for å høre om de var interessert i å være med å arrangere et felles nasjonalt mesterskap, skriver terrengsykkel.no (ekstern lenke)

Se video fra løypa her (ekstern lenke)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.