Askim-ordfører Thor Hals vil jobbe for å beholde Askimplaketten. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Vil jobbe for å beholde Askimplaketten

Under 17. mai-feiringen i Askim ble Askimplaketten delt ut. I år gikk denne til Askim IF Orientering og Askim IF Skigruppe. De fikk 10.000 kroner hver.

Dette var siste utdeling av Askim kommune, men ordfører Thor Hals sa at han vil jobbe for at byen fortsatt skal få beholde denne hederplakaten også i ny kommune.

– Vi har så utrolig mange ildsjeler, og innbyggere som gjør så mye bra for andre. Så det var heller ikke i år noen lett oppgave for formannskapet å velge ut en vinner, sa Hals.

Politikerne i byen er opptatt av folkehelse, så begge prisene deles ut til ildsjeler som sørger for at mange av innbyggerne kommer seg ut og i aktivitet.

Den første prisen gikk til orienteringsgruppa som sørget for at Askim fikk Stolpejakten for noen år siden.

(Saken fortsetter under bildet)

Roy Vidar Johannessen i Askim IF Orientering. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

– Roy Vidar Johannessen har stått i spissen og gjort en fenomenal jobb, og vi fikk alle sammen et hefte i posten for noen få dager siden. Der var også kartene med poster i de andre kommunene. Det ligger mye arbeid bak dette som er gjort frivillig, sa ordføreren i sin tale.

(Saken fortsetter under bildet)

Bård Tømmerås Løken i Askim IF Skigruppe. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Plakett til skigruppa også
Askim IF sin skigruppe med Bård Tømmerås Løken i spissen var den andre prismottakeren.

ANNONSE

– Jeg husker godt da de kom inn på mitt kontor med store planer. Jeg forsto fort at vi her hadde noen veldig gode planer på gang. Så kommunen har stilt opp med millionbeløp, og stilt seg bak alle søknader om spillemidler, sa Thor Hals fra scenen i Folkeparken, som også trakk frem vinterfesten i Prestenga tidligere i år.

Bård og hans mannskap har lagt ned mange timer i Prestenga skileikanlegg, og Hals kunne fortelle at publikum har mye å glede seg til i vintrene som kommer.

(Saken fortsetter under bildet)

Alexander Nyberget. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

Kultur- og idrettstipend til unge
Til dette var det ni søkere innen musikk og idrett. Valget falt til slutt på 19 år gamle Alexander Nyberget (idrett) og 16-åringen Eirik Hamarheim Johnsen (musikk).

Førstnevnte startet på friidrettskolen i Askim som femåring. Frem til 14-årsalderen utøvde han mange forskjellige øvelser som sprint, lengde, kule og høyde. Han har spesalisert seg i øvelsen høyde.

Nyberget har trommesett som hovedinstrument, noe han har spilt i cirka 11 år. I flere år var han medlem i Askim Pike og Guttekorps, og fikk samtidig undervisning på kulturskolen. Siden høsten 2017 har han vært fast trommeslager i Askim Storband.

De to fikk et stipend på 12.500 kroner hver.

Eirik Hamarheim Johnsen. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)

ANNONSE

Lager fest for «Stone Heart»

To førerkortbeslag