Nominerte Svein Smaadahl fra Trøgstad, Saxe Frøshaug (ordfører i Trøgstad) og prisvinner Beate Riiser Wengen. (Foto: Nina Nesholen)

– Jeg er utrolig glad for denne prisen

Nasjonalforeningen for folkehelsen i Østfold delte for første gang ut sin folkehelsepris torsdag kveld.

Prisen gikk til «Johnny Jern og vennene hans» ved Beate Riiser Wengen fra Askim for arbeidet med å nå ut til grupper i samfunnet som ofte blir oversett, eller som er utfordrende å nå frem til.

Sammen med forfatter og illustratør Line Halsnes fra Trøgstad, har hun skapt ernæringens superhelter for å befri barn og unge fra kroppspress.

– Jeg er utrolig glad for denne prisen. Jeg hadde ikke forberedt meg på hva jeg skulle si i tilfelle vi vant, men dette inspirerer til videre innsats for noe som betyr enormt mye for meg og oss som arbeider for dette. Tusen, tusen takk, sa en beveget vinner etter å ha hun mottok prisen fra fylkeslagets leder Eva Arntzen.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Nina Nesholen gratulerte vinneren på vegne at Askim og Omegn demensforening som hadde nominert henne. En hilsen fra ordfører i Askim Thor Hals fulgte også med. (Foto: Elisabeth Madsen)

Sendte inn forslag
Folkehelseprisen gis til noen eller noe som gjennom aktivitet skaper trivsel og livskvalitet, som har stor betydning for folkehelsen og sosiale forhold i nærmiljøet.

Lokallagene i Østfold sendte inn forslag til kandidater på forhånd. Fra Indre Østfold var også trøgstingen Svein Smaadahl nominert, for sin innsats med å gi folk tilgang til flotte skiløyper. Alle de nominerte fikk blomster og noen «sunne godsaker».

Møtet, som ble holdt på gamle Onsøy rådhus, ble innledet med en uvanlig vri på foredraget av Nasjonalforeningens fagsjef Tone P. Torgersen som «Folkehelse, felles ansvar eller kan ikke hver enkelt bare skjerpe seg?» Deler av publikum deltok i å synliggjøre hvordan helsestatistikken kan leses.

(Kilde: Pressemelding fra Nasjonalforeningen for folkehelsen i Østfold)

(Foto: Elisabeth Madsen)

ANNONSE

Brøt seg inn på en gård

Seks forelegg for fart