Sirkus til Rakkestad og Slitu

Adrian Sellstrøm
2 minutter lesetid

Cirkus Arnardo har 70-årsjubileum og gjester Rakkestad og Slitu kommende uke.

Sirkuset startet opp i 1949, og de opplyser at ni millioner nordmenn siden da har vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger.

De har nå lagt ut på jubileumsturné. Torsdag kommer de til Rakkestad, før de setter kursen mot Slitu fredag.
– Nå tripper vi etter å komme i gang. Artister og crew er klare til å sette avgårde. Denne jubileumsforestilling som nå skal fremføres er tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo i en pressemelding.

Han forteller at den nye forestillingen blant annet byr på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye.

ANNONSE

Den svenske luftakrobaten David Hammarberg. (Foto: Cirkus Arnardo)

Variert program
– Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype. Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister og lager «flyakrobatikk» i en kombinasjon av trapez og Bungee.

I tillegg forteller han at man kan få med seg en gruppe papegøyer entrer manesjen, mens klovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med sine spillopper. Det blir også noe for de hestefrelste, som får møte ponnier i samspill med lamaer. Det loves også innslag med hunder, balansekunstnere, armbrøstnummer, sjonglører og hula-hoop fra Italia.

Stuntsyklister i manesjen. (Foto: Cirkus Arnardo)

Kulturminister Trine Skei Grandes har skrevet hilsen og forord i årets programblad.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.