Delte ut penger i fleng

Indre24
6 minutter lesetid

(PRESSEMELDING) To ganger i året deler Askim Entreprenør AS ut kr 100 000,- i sponsormidler til frivillige lag, foreninger, foreldregrupper, skoleklasser og organisasjoner i Indre Østfold. Onsdag kveld gikk årets første utdeling av stabelen.

Tekst og foto: Monica H A Snopestad, markedskonsulent i AE Gruppen AS

Sponsorfondets 100 000 kroner blir fordelt på to utdelinger i året, der den førte blir holdt på våren og den andre på høsten. Denne gangen ble det mottatt 34 søknader fra alle lokalsamfunn i området, og da med en stor variasjon innen kultur og idrett.

(Saken fortsetter under bildet)

Indre Østfold Drillklubb.

5.000 kroner til drillklubben
Indre Østfold Drillklubb er en gjeng på rundt 20 barn og ungdom fra 7 til 18 år. De hadde et utgangspunkt i Hobøl Drill, men er nå blitt en drillklubb med medlemmer fra flere kommuner.

Laget konkurrerer mye og stiller med jenter som i dag ligger på et høyt teknisk nivå. Det å konkurrere krever mye forberedelser, både når det kommer til koreografi og sying av drakter, i tillegg til mye trening.

Drillklubben søkte om penger til å dra på konkurranser, holde seminarer, gå til innkjøp av drillstaver, utstyr og drakter. De fikk overrakt en sjekk på kr 5000,-

(Saken fortsetter under bildet)

Ruby Crew.

Penger til dansegruppe
Ruby Crew er en uavhengig dansegruppe med totalt 12 dansere mellom 13 og 20 år fra hele Indre Østfold, i tillegg til en som pendler fra Asker. Dansegruppen ble grunnlagt i 2012 av Jade Sofie Wulff, som også fungerer som dansecrewets trener to timer hver fredag ved Ruby Dansestudio i Askim.

Dansegruppen utfører dans hovedsakelig med tyngde på hip hop og tar på seg danseoppdrag i Østfold, Oslo og Akershus. De har deltatt på flere eventer som blant annet Sirkus Østfold, James Bond in Consert, Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning med flere, og de har spilt inn musikkvideo med Phatis «På Månen».

Det koster ingenting å være medlem gruppa. Eneste inntekten dansecrewet har er fra forskjellige opptredener de gjør. Ruby Crew har fått danseoppdrag på Dansens Dag i Halden og Rådans Festivalen i Råde. De ønsker også å realisere et kommende filmprosjekt.

Askim Entreprenør støttet dansegruppen med kr 5000,- til reiseutgifter og mat.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Hobøl og Spydeberg IL.

Samarbeidslaget mottok sjekk
Hobøl og Spydeberg IL Fotball er et samarbeidslag mellom Hobøl IL og Spydeberg IL fotball for gutter født i 2006. Begge lagene har tidligere erfaringer med små spillergrupper og at lag oppløses, og valgte derfor å inngå et samarbeid der de kan tilby alle interesserte gutter muligheten til å spille fotball.

Med den forestående kommunesammenslåingen vil behovet for tettere samarbeid bli en naturlig del av hverdagen, og dette laget blir et symbol på to klubber som ligger i forkant av denne utviklingen. Sammen klarer de nå å stille et breddelag for 2019.

Det nærmer seg sesongstart, og guttene har ikke felles drakter. Dette ønsker Askim Entreprenør å hjelpe til med, så samarbeidslaget fikk en sjekk på kr 5000,- som et bidrag til nye drakter.

(Saken fortsetter under bildet)

Eidsberg IL.

Ønsker å opprette flytsti
Eidsberg IL er et stort idrettslag med ca 330 medlemmer. De holder til i bygda Eidsberg med Kirkefjerdingen skolekrets som utgangspunkt. De tilbyr i dag fotball, skirenn, terrengløp, skøyter, barneidrett, aerobic, kongemarsjen og egen ballspillgruppe for damer.

Den største undergruppen til Eidsberg IL er fotball, men det er ikke alle som interesserer seg for ballspill. Dermed kom ønsket opp om å opprette en flytsti, bedre kjent som sykkelløype i naturterreng. Det er blitt gitt grønt lys til å lage dette i Prestegårdsskauen bak Kirkeby Grendehus og Eidsberg Prestegård.

Løypa kommer til å ha en lengde på 500-800 meter, og skal passe for barn, ungdom og voksne. Askim Entreprenør syns dette hørtes ut som et bra bidrag til trivsel og samhørighet i bygda, og ga idrettslaget en sjekk på kr 15 000,-.

Mottok hele 20.000 kroner
Spydeberg Speiderhus har som formål å bidra til friluftsliv for Spydebergs innbyggere gjennom drift av Speiderhytta og tilhørende eiendom. Det er blant annet laget stier i skogen rundt hytten, og alle er velkommen hver søndag fra september til juni.

Stiftelsen ønsker å opparbeide uteplassen foran speiderhytta ved å lage faste bålplasser med sikkerhetstiltak rundt ildstedene, og å sette opp en lavvo. Her kan eksempelvis grupper fra barnehager eller skoler søke ly dersom det begynner å regne, og det vil bli mulig å benytte seg av stedet til dagsturer og overnatting.

Norges Speiderforbund arrangerer landsleir hvert 4.år og i 2021 skal det arrangeres i Indre Østfold. Askim Entreprenør overrakk Stiftelsen Spydeberg Speiderhus en sjekk på kr 20 000,- og håper at dette kan bidra til at turområdet blir like attraktivt for et landsleirarrangement som det blir for lokalbefolkningen.

I juryen satt Petter Schou, ordføreren i Spydeberg Kommune, Thor-Ole Riiser, daglig leder i Askim Entreprenør, Grete Skjelbred, kultursjef i Spydeberg Kommune, og Monica H A Snopestad, markedskonsulent i AE Gruppen AS.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.