Arrangerer gratis bussturer ut i naturen

Adrian Sellstrøm
2 minutter lesetid

EIDSBERG: Sliter du litt med initiativ til å komme deg ut på tur? Nå har du mulighet til å delta på gratis turopplevelser.

Prosjektet er et samarbeid mellom Eidsberg kommune, DNT Indre Østfold, OL Flaggtreff og Eidsberg Jeger- og fiskerforening. De har fått 30.000 kroner i friluftsaktivitetsmidler fra Østfold Fylkeskommune, delegert fra Miljødirektoratet.

– Vi legger til rette for mer friluftsaktivitet og lanserer gratis turbuss to søndager i vår og to ganger i høst, forteller Ellen Byng Strøm ved Virksomhet for kultur, næring og stedsutvikling i Eidsberg kommune.

Første utflukt er en skogstur til Trømborgfjella søndag 14. april. Turen er gratis med avgang fra Festiviteten klokka 10.30. Busstur, grillmat og drikke er inkludert. Det er plass til drøyt 30 passasjerer i bussen, så her er det først til mølla.

ANNONSE

Vil ha flere ut i naturen
– Målet er å øke interessen for friluftsliv, senke terskelen for å komme seg ut på tur og gjøre nærområdene mer kjent for innbyggerne, fortsetter Byng Strøm.

Senere vil de også blant annet arrangere fisketur, topptur og overnattingstur med matlaging for ungdom.
– Først ut er turen til Trømborgfjella Palmesøndag. Alle er velkommen, og det er bare å kle seg etter været, avslutter hun.

Allerede førstkommende søndag er bussen klar for avgang til Trømborgfjella. (Foto: Adrian Sellstrøm)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.