Ros til Indre-politiet, men Breivik/Hals blander rollene

Indre24
2 minutter lesetid

Det er all grunn til å skryte av Indre Østfold politistasjon og arbeidet som utføres der. Samarbeidet mellom kommunene og politiet fungerer meget godt, ikke minst takket være politistasjonssjef Trond Widme.

Smaalenene.no kunne vi 19. mars lese om at godt forebyggende arbeid gir resultater. Det er vi helt enige om. Det som imidlertid trenger en bemerkning er Olav Breiviks omtrentlige historieomskrivning når han hevder at dette skyldes politireformen. Historien er nemlig en helt annen.

Indre Østfold politistasjon er et resultat av gjensidige vedtak og avtaler mellom politi og kommunene lenge før politireformen var påtenkt. Kommunene gikk med på å samle lensmannskontorene sine i bytte mot at det forebyggende arbeidet ble styrket.

Publikumstjenester flyttet. Politireformen har på flere områder medført en svekkelse av politistasjonen ved at publikumstjenester er flyttet fra Indre Østfold politistasjon i Askim til Ski, blant annet utstedelse av pass, behandling av utlendingssaker og søknad om våpenløyver. Det er sannheten.

Tar MC-æren. Snodig er også oppslaget i artikkelen om MC-miljøet som ble «stoppet» i Eidsberg kommune, til dels også i Trøgstad. Hals og Breivik framstår som om de tar æren for dette, enda de overhodet ikke var involvert og knapt nok informert om disse hendelsene.

ANNONSE

Høyre – eller Fellesnemnda? At Høyres ordførerkandidat i artikkelen påstår at han uttaler seg på vegne av Fellesnemda for nye Indre Østfold kommune er å blande rollene. I denne saken var det Høyre som var på valgkamptur, ikke Fellesnemda.

Ryddighet i forhold til roller og hvilken hatt man har på, må forventes og bør være viktig for en som har ambisjoner om å bli ordfører i den nye kommunen, også når utvalget av hatter er stort.

Saxe Frøshaug
Ordfører i Trøgstad (Sp)


• Har du noe på hjertet? Send oss et leserinnlegg. E-post: leserinnlegg@indre24.no

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.