Vibeke Skofterud. (Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)

Hedrer Vibeke med minnerenn

Søndag 24. februar arrangerer Slitu IF minnerenn for Vibeke Skofterud.

Rennet er i klassisk stilart med fellesstart for alle klasser og løypelengder. Først er det et barnerenn på 500 meter, deretter turrenn (20 km) og trimløype (5 km).

– Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte å videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding. 

Hun døde i en vannscooterulykke utenfor Arendal i fjor sommer. 

Rennet, som er et samarbeidsprosjekt mellom Slitu IF og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, går av stabelen ved Tenor skole. 

Vibekes bror, Tormod, forteller at de ha fått og fortsatt får mange forespørsler angående minnearrangement knyttet til søsteren.

– Minnefondet har brukt litt tid på å vurdere ulike alternativer, men falt til slutt ned på at et familiearrangement i regi av hennes egen idrettsforening var det riktige valget. Gjennom dette minnerennet favner vi mange av verdiene Vibeke sto for. Samtidig lar vi folk få oppleve de flotte løypene og terrenget der hun trente seg opp til å bli en av verdens beste skiløpere, forklarer Tormod.

Spesiell opplevelse
Da eiendelene til Slitu-jenta ble gått gjennom fant dem en hel elske med startnummer som hun har gått med i ulike nasjonale- og internasjonale renn gjennom karrieren. Disse skal brukes i minnerennet. 

– Vibekes niese, Moa, foreslo at vi kunne bruke disse i forbindelse med et minnerenn. Nå setter vi den ideen nå ut i livet ved at barneklassen får gå med Vibekes gamle startnummer på brystet, ifølge pressemeldingen.

Tormod Skofterud er godt fornøyd med jobben Slitu IF har gjort hittil.

– Det har vært en fantastisk dugnadsinnsats. Lokalsamfunnet løfter nok en gang i flokk, og vi er så glade for å være en del av et slikt miljø. Vi kan love et flott og hyggelig skirenn, som er Vibeke verdig. Overskuddet fra rennet går uavkortet til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme for fysisk og psykisk helse, avslutter Tormod Skofterud.

ANNONSE

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Her er innstillingen til nye veinavn

Politiet tok hånd om to personer