Ditt Gjestehus best i test

Adrian Sellstrøm
4 minutter lesetid

Denne uken ble det kjent at DHL-guiden har kåret Ditt Gjestehus på Momarken til beste veikro på ruten mellom Ørje og Oslo.

DHL-guiden har besøkt over 100 veikroer over hele landet, der formålet har vært sunnere mat på norske landeveier. Etter omfattende testing er det Ditt Gjestehus i Mysen som stikker av med tittelen beste veikro på ruten mellom Ørje og Oslo. De fikk tre stjerner, som er den beste rangeringen i guiden.

– Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og forskning viser at usunn mat kan gjøre sjåfører uopplagte. Vi er stolte av å presentere en guide som kan lede både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere kosthold. Ditt Gjestehus seiler i år opp som strekningens vinner etter en kraftig kvalitetsheving fra året før, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud.

Sunnhet på veiene
Det er ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo, som sammen med ansatte i DHL Express, har gjennomført testene. Fokuset deres har vært smak, kvalitet og sunnhet. Et sunt kosthold er ikke bare viktig for sjåfører og vanlige bilister, men også for barna. DHL-teamet har derfor i år sett spesielt på hva de forskjellige serveringsstedene også tilbyr av barnemenyer.

– Vi har vurdert spisestedene etter mange kriterier, herunder hvordan maten tilbredes og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Vi har lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og veikroene har fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater. Veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt er også vurdert, sier Ingrid Oldertrøen, Mastergradsstudent i Ernæring ved UIO.

– Dette er tredje år på rad vi utgir guiden, og det gledelige er av standarden på norske veikroer blir bedre og bedre. Dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Ulverud.

Nådde ikke helt opp
Det lille vertshus, Venezia Restaurant og Ramstadgrillen er også nevnt i guiden, men nådde ikke helt opp på sunnhetsbarometeret.

Kommunikasjonsdirektør Gurli Ulverud opplyser at det er flere spisesteder enn de som har fått utmerkelse som er testet. Disse er listet opp i guiden som steder som ikke nådde helt opp.

– Vi har testet over hundre spisesteder landet rundt i år. På noen strekninger er det flere spisesteder enn andre. Men denne strekningen mot grensen er godt trafikkert og derfor relevant for oss å inkludere, forteller hun.

Vi gjør oppmerksom på at MysenPosten kun har nevnt spisesteder i vår kommune. Det er i tillegg testet spisesteder både i Ørje, Askim og Spydeberg.
Totalt har fem steder på den aktuelle strekningen fått stjerner i guiden, mens seks ikke nådde helt opp.

Er kåringen helt nøytral, altså at ingen av de som er med i guiden har betalt noe for å være med?

– Ingen har betalt for å være med, så kåringen er helt nøytral, sier Ulverud til MysenPosten.

(Sist oppdatert: 30.05.10 kl. 14.06)

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.