Marker-par tar over driften av populært spisested i Mysen

Glenn Thomas Nilsen
Glenn Thomas Nilsen - Journalist/ redaktør
4 minutter lesetid

I en pressemelding opplyses det at Villa Welhaven i Mysen får nye eiere fra 1. juni. De to som tar over driften er Maria Løland og Espen Thunshelle Ringstad som er bosatt i Marker.

– Det er med stor glede og ydmykhet vi går inn i denne rollen. Vi har et sterkt ønske om å videreføre det gode som allerede er skapt, samtidig som vi tilfører ny energi og egne verdier. Villa Welhaven har blitt et kjært samlingssted for mange – for gode måltider, kulturarrangementer og minneverdige øyeblikk. Vi ønsker å ta vare på dette, og bygge videre med fokus på kvalitet, varme og lokal tilhørighet, sier Løland i pressemeldingen.

Løland og Thunshelle Ringstad driver til vanlig Nybo Regenerative Gård, hvor de produserer kjøtt, egg og grønnsaker på naturens premisser. De to brenner for rene råvarer, god dyrevelferd og levende jord og dette ønsker de å ta med seg inn i Villa Welhaven. Derfor vil også menyene i stor grad baseres på råvarer fra egen gård, andre lokale produsenter og norske råvarer.

– Villa Welhaven skal fortsatt være et sted med varme, smak og tilstedeværelse, og samtidig få et løft i en ny retning. Vi ønsker å utvikle kafeén videre som et sted med fokus på rene råvarer, ekte smaker og mat laget fra bunnen av enten det er til lunsjgjester, selskaper eller arrangementer, sier Espen.

(Saken fortsetter under)

Carl Fredrik Kleppen (f.v), Ingjerd Berg, Stine Stenseth og Ida Stenseth. Foto: Privat

Økt omsetning

Valget de nå har tatt har ikke vært en lett avgjørelse, men kvartetten på Villa Welhaven har altså tatt det tunge valget og bestemt seg for å selge. Ifølge dem selv har det vært to fantastiske år.

– Det har vært et eventyr, sier de fire eierne samstemt, og legger til at det endelige valget om å selge «villaen» har ikke vært en lett avgjørelse.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Carl Fredrik Kleppe, Ingjerd Berg, Ida Stenseth og Stine Stenseth fikk nøklene til villaen i David Blidsgate i juni 2023. Spisestedet var allerede da godt etablert og samlet mange gjester.

– Det har virkelig gått i hundre fra dag èn. På disse to årene har vi økt omsetningen med flere millioner. Det har vi klart ved å arrangere ulike kvelder, som alt fra pizzakveld til skalldyraften og viltaften med 6-retter på menyen. Vi har hatt utallige cateringer til konfirmasjoner, brylluper, bursdager og begravelser. Før jul var villaen fylt til randen i forbindelse med julebord og sammen med resten av den entusiastiske gjengen i Mysenregionen har vi vært med på matmarkeder, SMUGlytt og julemarked, sier daglig leder Berg.

Berg legger til at de har jobbet strategisk med den daglige driften for å optimalisere innkjøp og salg. Samtidig har de også systematisk og aktivt i sosiale medier og på andre plattformer med markedsføringen for å nå ut til eksisterende og nye kunder.

– Ut fra tallene gir vi oss, som folk sikker forstår, ikke fordi det går dårlig. Dette har virkelig gått over all forventning, og vi har allerede nådd mål vi satte oss i en femårsplan, sier Kleppe.  

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.