Strandturen kan være farlig for hunden din

Pressemelding
3 minutter lesetid

Hvis du har hund og overveier å ta din firbente venn med på stranden, så den kan leke i vannet, er det noen farer vi vil at du skal være oppmerksom på, sier Sasja Rygg, veterinær og kommunikasjonsleder i AniCura Norge.

Varme dager på stranden med kjæledeggen gir den gode sommerfølelsen, men det er flere potensielle farer ved svømmeturen som hundeiere må være oppmerksomme på.

«Mange hunder elsker å bade, men hvert år er det hunder som blir alvorlig syke eller skadet av strandturen, og derfor er det viktig å kjenne til mulige skader som kan oppstå. Det kan være svømmehale, saltvannsforgiftning og algeforgiftning», sier Rygg.

Pass på svømmehale

Svømmehale er en smertefull betennelsestilstand i nervene rundt haleroten, som kan oppstå etter at hunden har badet og svømt mye.

«Man vet ikke helt årsaken til svømmehale, men betennelsen utløses av nedkjøling i vann, i tillegg til overanstrengelse av halemusklene. Vanlige symptomer er ømhet i halen, smerte ved berøring og bevegelse. Halen henger som oftest slapt ned, og hunden kan få nedsatt appetitt og virke nedtrykt», sier Sasja Rygg.

Svømmehale blir behandlet med smertestillende og antiinflammatorisk medisin, og ved å holde hunden i ro. Da vil symptomene avta i løpet av 2-5 dager.

Saltvannsforgiftning kan være farlig

ANNONSE

Sjøvann er faktisk en trussel for hunder som leker og bader på stranden. Hvis hunden din sluker for mye saltvann, kan det i verste fall føre til saltvannsforgiftning.

«Saltvannsforgiftning oppstår når hunden inntar for mye sjøvann, som igjen kan gi symptomer som diaré, oppkast, trøtthet, stivhet og krampe. Hvis man opplever noe av dette etter en tur på stranden anbefaler vi at man kontakter veterinær og får behandling».

Pass på blågrønne alger

På sensommeren kan det være blågrønne alger i sjøvannet mange steder, og det kan gi hunden algeforgiftning hvis de bader et sted med oppblomstrende alger eller hvis de spiser tang med alger på.

«Blågrønne alger produserer toksiner som kan være skadelige hvis det er høy konsentrasjon av alger i sjøen. Det kan gjøre hunden alvorlig syk hvis den spiser eller bader i algene, noe man vil merke i løpet av 15-60 minutter i form av uro, oppkast, diaré, slapphet, pusteproblemer, dårlig koordinasjon og krampe».

Sasja Rygg anbefaler å oppsøke veterinær så raskt som mulig hvis hunden har fått i seg blågrønne alger, og det er viktig å hindre hunden å slikke på pelsen, der det kan være alger etter bading.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.