Rekordmange har gjennomført teoriprøven i år

Pressemelding
3 minutter lesetid

Hittil i år er det gjennomført 111 205 teoriprøver i landet. Selv om rekordmange har gjennomført prøvene første halvår, var det fortsatt 43 prosent som strøk.

Høy strykprosent gir økt ventetid

Av de over 111 000 som gjennomførte prøvene var det 57 prosent som bestod, og kan melde seg opp til praktisk førerprøve. I samme tidsrom i fjor ble det gjennomført i underkant av 105 000 teoriprøver.  

Selv om mange gjennomfører teoriprøven, er det fortsatt mange som stryker både en eller flere ganger. I de to siste årene har strykprosenten vært på 57 prosent. 

– Hittil i år er det i overkant av 6000 flere som har gjennomført teoriprøver enn i fjor på samme tid. Selv om det var flere som gjennomførte prøven, var det 47 548 som strøk. Hvis du ikke består teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta en ny prøve. Med så mange som stryker blir dette en ond sirkel både for kandidatene og Statens vegvesen, sier fungerende avdelingsdirektør Ingunn Foslund i Statens vegvesen.

Ventetiden for kandidatene blir mye lengre enn to uker når nesten halvparten stryker. I tillegg er det ressurskrevende for Statens vegvesen å håndtere et stort etterslep av prøver når det samtidig er stor etterspørsel etter teoriprøver.

ANNONSE

– Det er viktig at de som melder seg opp til teoriprøve stiller godt forberedt. Det er også mulig å få utlevert hodetelefoner hvis du vil ha oppgavene og svarmulighetene på prøvene opplest på norsk, sier Foslund.

Kortere ventetid for oppkjøring

I det siste halve året har det vært gledelig kort ventetid på oppkjøring. Tallene for de praktiske førerprøvene viser at det er gjennomført 72 124 prøver i første halvår. 78 prosent av disse har bestått. Sammenlignet med første halvår 2023 ser vi en nedgang i etterspørselen for praktiske førerprøver.

– Vi vet at det i sommerhalvåret er flere som vil melde seg opp til praktisk førerprøve i klasse B og til MC, så ventetiden vil øke noe, sier avdelingsdirektør Heidi-Kristin Herbst i Statens vegvesen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.