Satte fokus på elektrisk racing

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

NMK Trøgstad, Norges Bilsportforbund og Østfold fylkeskommune hadde lørdag fokus på elektrisk racing.

Se bilder nedover i saken!

Ifølge en pressemelding er det første gang at de to etablerte produsentene av helelektriske racingkarter kom til samme arrangement. Videre står det å lese at dette ikke er utleiekarter, men fullblods racing med ytelser som tilsvarer eller er høyere enn bensinkarter.

Lørdag kunne norske førere få teste ekarter opp mot tradisjonelle bensinkarter. I tillegg var det også et nasjonalt seminar om elektrifisering av racing, med blant annet stortings- og fylkespolitikere.

(Saken fortsetter under)

Video: NMK Trøgstad og Østfold fylkeskommune

– En kul lørdag
Til stede for å tese ekartene var blant annet stortingsrepresentant Tage Pettersen fra Østfold og SIM-racer Ole Steinbråten (lagkamerat med F1-kjører Max Verstappen).

– En kul lørdag i regi av Norges Bilsportforbund, NMK Trøgstad og Østfold Fylkeskommune. Først muligheten til å kjøre elektrisk gokart før jeg deltok på et seminar om elektrifisering av motorsporten, skriver Pettersen på sin Facebook-side i etterkant.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Denne dagen var også produsentene Rotax og BluBlue Shock Race til stede. De hadde med seg elektriske karter i forskjellige størrelser som alle kunne få teste.

– Det var en god opplevelse å kjøre elktrisk kart. Den gikk utrolig fort, sa Oliver Strandem til bilsport.no (ekstern lenke)

Bilsport.no skriver at primus motor for det hele var Espen Larsen i NMK Trøgstad. På formiddagen var det testkjøring og på ettermiddagen var det lagt opp til seminar. Han hadde blant annet fått med seg stortingsrepresentantene Ola Elvestuen (V) og Tage Pettersen (H), samt Camilla Eidsvold (SV). Sistnevnte er leder av hovedutvalget for folkehelse, kultur og mangfold i Østfold fylkeskommune.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.