Holli Mølle finalist i Norges største lokalmatpris

Indre24
4 minutter lesetid

Spydeberg-bedriften tenker helt nytt når de nå ved hjelp av bedre sortering ønsker å redde mer norsk matkorn. Dette vil gi kornbøndene bedre betalt og resultere i mer brød på norsk mel.

Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner. En av dem er gardsbrenneriet og melprodusent Holli Mølle.

– MENY ønsker å tilby flest mulig kvalitetsvarer basert på godt håndverk og norske råvarer, noe lokalmatprodusentene bidrar til. For å stimulere dem til vekst, ressursutnyttelse og produktutvikling, er ett av tiltakene våre å dele ut et årlig stipend, sier MENY-sjef Vegard Kjuus i en pressemelding.

Kjus er imponert over hvor innovative og offensive lokalmatprodusentene er, til tross for at mange av dem er små familiebedrifter med knappe ressurser.  

– De viderefører norsk matkultur, men er også flinke til å sikre maksimal råvareutnyttelse og finne «produkthull» i markedet der vi mangler norske alternativer, sier han videre.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Regjeringens nye mål på 25 milliarder 
I en pressemelding skriver MENY at de ønsker å bidra til regjeringens nye mål om 25 milliarder kroner i omsetning på lokalmat innen 2035, opp fra ca. 12 milliarder kroner i dag. 

– For å nå målet, må vi få flere forbrukere til å oppdage de fantastiske produktene, men vi må også hjelpe produsentene med å øke sin produksjon og utvikle nye produkter, sier Kjuus i pressemeldingen.

Hvert år siden 2015 har MENY delt ut stipendet. Årets vinnere offentliggjøres under Matstreif i Oslo i september. Landbruks- og matministeren har i alle år sittet i juryen. I tillegg består juryen av eksterne fagfolk og matentusiaster, som kokker og matpolitiske premissgivere.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

11 Points
Upvote Downvote

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.