Oliver Solberg på farten i Polen

Pressemelding
2 minutter lesetid

Direkte fra seier i Royal Rally of Scandinavia, skal Oliver Solberg fortsette ferden i høy fart med VM-runden Rally Polen denne uken.

22-åringen er i toppslag etter hans annen EM-triumf på rad i sitt hjemmerally med base i svenske Karlstad. Nå venter en sommer med raske grusløp i WRC2-klassen i rally-VM.

– Å konkurrere på hjemmebane og få med seg en seier var veldig gøy, men det var et viktigere aspekt med denne planen. Målet var å trene på høye hastigheter og få hodet på rett plass for de raske VM-rundene i sommer, sier Oliver Solberg.

VM-runder i Polen, Latvia og Finland kommer på rekke og rad. Høye hastigheter på grus krever en annen rytme, biloppsett og følelse i bilen mot mer teknisk krevende løp som Portugal og Sardinia.

– Formen er virkelig god etter seieren. Følelsen med bilen var sterk spesielt den andre dagen. Men vi vet at veiene er litt annerledes i Polen. De kan være mykere, inneholde mer sand og være mer sporete, sier Skoda-fører Solberg.

ANNONSE

– Jeg har aldri kjørt dette rallyet før, men vet at fartsprøvene kan være utrolig artige. Spesielt den første fartsprøven torsdag kveld er godt kjent og vil bli kul å kjøre for første gang. Jeg gleder meg også til å møte fansen og kjenne på atmosfæren.

Sesongen så langt har vært utfordrende for Oliver Solberg. Etter seier i Sverige og annenplass i Kenya, fikk han en avkjøring i Portugal. Sykdom førte til at 22-åringen måtte stå over løpet på Sardinia sist.

– Strategien er å presse på for seirer, men også holde et godt øye med VM-tittelen. Selvtilliten er tilbake etter seieren i Royal Rally of Scandinavia, sier Solberg.

Rally Polen starter torsdag og avsluttes søndag etter 19 fartsprøver 304 konkurransekilometer. Verdens tredje eldste rally (1921) etter Österreichische Alpenfahrt og Rallye Monte-Carlo, har vært del av VM i årene 1973, 2009, 2014-2017 samt i år.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.