Mann dømt for papegøyedrap, ran og trusler mot politiet

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I november i fjor opplyste politiet i Øst at det hadde vært en trusselsituasjon ved fylkesvei 128 i Askim.

Politiet løsnet først et varselskudd uten at det fikk tilsiktet virkning. Deretter rettet politiet skudd mot personen for å få kontroll. Det hele startet på en privatadresse i Mysen, der en person ble truet til å gi fra seg en bil. Tolv minutter senere fikk politiet melding om at en bil hadde havnet på et jorde i Askim.

Nå er mannen dømt til fengsel i to år og tre måneder for grovt ran, trusler mot politiet og brudd på dyrevernloven. I retten erkjente han straffeskyld for alle tiltalepunktene, men benektet at han kastet kniv mot politibetjentene som skulle pågripe ham.

Det var VG som først omtalte dommen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Mannen, som er i 20-årene, brukte et våpen til å true til seg en bil. Han har en lang ruskarriere bak seg og er tidligere domfelt for grov vold, trusler og skadeverk.

– I halv ti-tiden om morgenen knivstakk mannen to papegøyer han skulle passe i en leilighet i Mysen Begge fuglene ble påført store skader og døde. Tre timer senere og tre kilometer unna truet han til seg en varebil fra en mann i 60-årene som sto og lastet ut varer, skriver VG.

I retten forklarte sjåføren at han ble slått og falt samt at han fikk kniven rettet mot seg da han reiste seg igjen.

Stem her

-1 Points
Upvote Downvote

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.