LOs sommerpatrulje for 40. gang

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Også i år får bedrifter i Indre Østfold-regionen og andre steder i Østfold besøk av LOs sommerpatrulje. I løpet av juli skal de undersøke unges arbeidsforhold på sommerjobben.

– De fleste unge har det godt i sommerjobben, men vet ikke hva de har krav på, opplyser Ummu Aylin Cukurova, faglig ungdomssekretær i LO Østfold i en pressemelding.

Helt siden 1985 har LOs sommerpatrulje besøkt unge i sommerjobb. I fjor la 40 engasjerte medlemmer fra LO-familien 143 dagsverk for unge arbeidstakere i Østfold.

– Da årets påmelding stengte mandag 10. juni var det godt over 30 påmeldte deltakere. Årets påmelding er litt lavere enn i fjor, men er fortsatt en av de største patruljene vi har hatt i Østfold noen gang. Vi er også åpne for at flere LO-medlemmer kan delta, fortsetter Cukurova.

(Saken fortsetter under)

Fjorårets sommerpatrulje i Indre Østfold. Foto: LO Østfold

Økning i antall brudd
Totalt er det 21 deltakere som skal besøkte bedrifter i Indre Østfold. De skal innom Indre Østfold, Skiptvet og Marker.

– Vi vil at de alle unge får et godt første møte med arbeidslivet. Vi skal derfor møte flest mulig unge og passe på at de har det bra på jobb. På grunn av at årets sommerpatrulje er så stor, vil vi få gjennomført mange bedriftsbesøk, fortsetter ungdomssekretæren.

ANNONSE

I pressemeldingen står det å lese at målgruppen til patruljen er unge sommervikarer og andre unge arbeidstakere. De siste årene har de opplevd en økning i antall brudd på arbeidsmiljøloven.’

– Mange unge har ikke fått nødvendig informasjon om hvilke rettigheter og plikter de har i arbeidslivet, noe som gjør det vanskelig å vite hvilke vilkår og situasjoner de skal akseptere på jobb. Unge arbeidstakere opplever i større grad enn andre arbeidsgrupper urettferdig behandling i arbeidslivet.

– Med en så stor patrulje er det håp om at vi får muligheten til å et stort antall bedrifter. At påmeldingen er så god i Indre Østfold er også spesielt viktig fordi det gir oss muligheten til å besøke flere unge i alle de tre kommunene, sier Cukurova.

Her er oversikt over brudd og mangler LOs sommerpatrulje fant ved bedrifter i Indre Østfold, Marker og Skiptvet i 2023: Patruljen fant brudd på 47 av 101 bedrifter. Dette utgjør 46,5%:

I 2023 fant patruljen brudd på 228 av 462 gjennomførte intervjuer i Østfold. Dette utgjør en bruddprosent på 49,4%, og ga en økning på 1,8% i forhold til 2022.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.