Indre-studentenes store festkveld

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Tidligere denne uken kunne to nye studentkull ved Fagskolen i Viken, studiested Indre Østfold, feire med studentfest, kake og utdeling av vitnemål etter to års utdannelse på Kulturtorget i Mysen.

– Det er bare å gratulere. Dere har all grunn til å være stolte av den innsatsen som dere har gjort, sa prorektor Ketil Solbakke i sin tale til studentene.

Til stede var også utdanningsleder helse, oppvekst og ledelsesfag Fredrik Hæren og faglærerne Kristin Hagaseth Mydske (observasjons- og vurderingskompetanse i helsetjenesten), og Linn Solli (barn med særskilte behov/arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehage).

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Jan Heine Hvaal fra Korsgård skole, eneste mannen i flokken. Foto: Erik Unaas

Ytterligere kompetanse
Kommunene Indre Østfold, Marker, Rakkestad og Skiptvet jobber for å få flere fagskole-studier framover. Også direktør Alice Reigstad og seksjonslederne Øivind Olafsrud og Kristian Devold er – sammen med kolleger fra oppvekst og skole – klare til å legge til rette for at flere ansatte kan skaffe både seg og kommunen ytterligere kompetanse gjennom slik fag- og etterutdanning.

– Helsefagarbeidere her gjennom dette studiet fått en helhetlig og økt kompetanse innen viktige områder som blant annet akutte observasjoner, kronisk syke, demens, rehabilitering og velferdsteknologi. Denne kompetansen er helt sentral for at helsetjenesten i årene fremover skal kunne tilby gode tjenester til innbyggerne i regionen, sier Kristin Mydske.

Hennes kollega Linn Solli legger til:
– De dyktige fagarbeiderne fra barnehage, skole og SFO har gjennom fagskolestudiet økt sin kompetanse i møte med barn og unge med særskilte behov og kan tilrettelegge for at alle barn skal få oppleve mestring, glede og utvikling ut fra egne forutsetninger.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.