Høyre svikter Østfold med 23 milliarder

Leserinnlegg
3 minutter lesetid

Av: Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant Østfold Arbeiderparti

Stortinget har stemt over Nasjonal Transportplan og det ble jo ingen god dag for Østfold Høyre.

Faktum er at Høyre i sine forslag foreslo å fjerne 23 milliarder, ja, 2300 millioner kroner, til jernbanebygging i Østfold de neste årene. Det er ikke til å komme forbi uansett hvor mye Høyre prøver å si noe annet. At et forslag som fjerner 23 milliarder fra et fylke og stort sett flyttes over til andre fylker må jo omtales, selv om en slik oppmerksomhet nok ikke er hva Høyre ønsker seg.

Så viser Høyre til en enighet om en rekke andre vei, bru og baneprosjekter de har foreslått, det er vel og bra, men det Høyre elegant glemmer å si, er at de har ikke kommet med noen finansiering av disse prosjektene. Enigheten Høyre viser til er jo bare en ønskeliste uten prioriteringer.

 Ei heller kan de vise til at jernbaneprosjektet i Vestfold som Høyre vil prioritere framfor Østfoldbanen, ligger bedre an planmessig. Det samme gjelder forøvrig for både E 18 til Vinterbro og R 19 gjennom Moss.

ANNONSE

Det Høyre gjør her er ganske enestående for Østfold sin del, jeg kan ikke huske i mitt politiske virke at et parti fjerner en så stor satsing, og at fylkespartiet, i dette tilfelle Høyre i Østfold, ikke protesterer, men heller forsvarer og bortforklarer.

Jeg hadde håpet at vi som representere Østfold på Stortinget kunne stått sammen om å få så store investeringer til eget fylke. En slik investering vil jo være med på å bidra til at vi ikke bare får bedre framkommelighet på jernbanen, med bedre punktlighet for både pendlere og godstrafikk.

 Vi ville jo også sikret oppdrag for folk som jobber i bygg og anleggsbransjen i Østfold. Ringvirkningene ville vært store for hele fylket. Nå har Høyre kastet hele satsingen ut i usikkerhet og faren er at investeringene forsvinner ut av Østfold. Det mener Østfold Arbeiderparti er en dårlig deal for Østfold, og vi vil kjempe for at Østfold får mer investeringer til vei og bane i Østfold, ikke mindre.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.