Kristin, Petter og Karolina presenterte ideen for politikere og ansatte

Glenn Thomas Nilsen
1 minutter lesetid

Tidligere i år ble Kristin Kopperud, Petter Fredriksen og Karolina Jacyte fra Trømborg skole kåret til Årets SMARTing under Ungt Entreprenørskaps fylkesfinale.

Tirsdag 18. juni fikk politikere og ansatte i Indre Østfold kommune en presentasjon av de tre vinnerne og deres oppfinnelse. Det var mange som var nysgjerrige på løsningen og det var flere gode spørsmål fra tilhørerne, i tillegg til stor applaus til slutt.

(Saken fortsetter under)

Gikk helt til topps
De tre elevene gikk helt til topps under fylkesfinalen i Ungt Entreprenørskap Østfold med sin oppfinnelse ugressdrone. Elevene vant over hele 72 andre grupper fra ulike skoler i finalen.

ANNONSE

– Ugressdronen skanner åkeren og gir bonden beskjed om hvor det må lukes. Slik kan vi bli kvitt problemet med at ugress overtar åkeren, samtidig som bonden kan spare tid, forklarer de unge SMARTingene, som også tok 2. plass i Bærekraftsprisen.

Dronen skal hjelpe bonden med å finne problemugress som floghavre og hønsehirse. Ugresset sprer seg lett, og overtar plassen til kornet slik at det blir mindre å høste og lage mat av. I dag må bonden bruke lang tid på å finne og plukke ugresset manuelt. 

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.