Cirkus Arnardo til Slitu med 75-års jubileumsshow

Pressemelding
7 minutter lesetid

Cirkus Arnardo nærmer seg Indre Østfold med stormskritt. Sirkusteltet er på plass ved Morenen Kjøpesenter fra onsdag 26. juni klokken 19.00.

I alt blir det sju forestillinger; Onsdag 26. juni kl 19, torsdag 27. juni kl 19, fredag 28. juni kl 19, lørdag 29. juni kl 15 og 18, søndag 30. juni kl 14 og 17.

I 75 år har Cirkus Arnardo gledet og imponert store og små over hele landet. Og trodde du festen var over med alderen? Slett ikke. Det er nemlig en svært vital og sprek humørspreder som legger ut på ny turné. Blir du med på festen?

Landets eldste omreisende kulturinstitusjon
Hver sesong er en fest for Cirkus Arnardo, men jubileum er jo jubileum. Det har cirkusdirektør Are Arnardo tatt på ytterste alvor.

– Så absolutt. Vi er jo landets eldste omreisende kulturinstitusjon, etablert av bestefar i 1949, og et jubileum gir oss en god grunn til å gi det store ekstra for vårt publikum, forteller cirkusdirektøren.

For det er en påkostet forestilling han presenterer i jubileumssesongen, der spesielt latteravdelingen er forsterket kraftig.

– I år har vi ikke bare en, men hele tre klovner som skal sørge for å låse opp latterdørene. Og det er snakk om klovner med hver sine lange humørfylte CVer, sier Are Arnardo, som avslører at alle har gjestet Arnardo sitt publikum tidligere.

– Da har vi sett at det norske cirkuspublikummet har tatt dem til sine hjerter. Derfor er de tilbake, sier han.

(Saken fortsetter under)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Klovner med stil
Clown André er en latterprodusent med utrolige påfunn og ideer, og som har et kroppsspråk som forteller alt, lydløst, men med et lunt latterteppe som brer seg utover publikum. Og André leker seg gjennom hele forestillingen.

Duoen Hector & Pierrot har også gjestet Cirkus Arnardo for få år tilbake, og med stor suksess.

– De to er klassiske og musikalske klovner som føyer seg inn i vår lange tradisjon med dyktige klovner, sier Are Arnardo.

Også Hector og makker Pierrot dukker opp mellom de øvrige artistenes numre, i tillegg til deres eget hovednummer. Og det til musikalsk glede og latter for publikum. For her snakker vi overraskelser og snedige påfunn til langt over dørterskelen for latterdørene.

ANNONSE

Arkivfoto: Karin Nordlie

Fjerde generasjon er med
En ekte jubileumsfest skal gi smil, latter, wow-effekt, fart, eleganse og det en ikke trodde var mulig.

– Vi kan med hånden på hjertet si at den «sjekklisten» er komplett, og vel så det. I god arnardotradisjon, forteller Are Arnardo som sammen med sin hustru Paola også i år vil imponere med ufattelige illusjoner.

Også fjerde generasjon Arnardo har utviklet seg til å bli cirkusartister av høy klasse på hvert sitt felt. Arne Otto Luigi Folco Arnardo har, med sine diabolos imponert også internasjonalt. Han vant i fjor den høythengende «Cirkus Friends Award» under en stor cirkusfestival i Praha.

– Luigi har utviklet sitt nummer med diabolos, og han har virkelig fått fart på både triks og elementer i det å betjene flere diabolos samtidig, i høy fart, forteller en stolt far og cirkusdirektør.

Shannon Folco Arnardo sørger for flere flygende tepper enn i «Tusen og en natt». 21 år gamle Shannon sjonglerer tepper med hender og føtter samtidig i høyt tempo og med en vakker koreografi.

Også i lufta skal det skje mye. Tünde Szabó er på en elegant himmelflukt under cirkuskuppelen. For med sitt selvkoreograferte og elegante luftnummer imponerer hun publikum.

(Saken fortsetter under)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Akrobatikk og linedans
Og joda. Ballerina på stram line gir en følelse av eleganse, samtidig som det ser så enkelt ut. Noe det langt i fra er. For linedanser Marine Durand utfører linedans på høyt nivå, og med mange års trening og erfaring bak seg.

Så tilbake til sjekkpunkt «fart».
– Det har vi heldigvis en god del av også i år. Og jeg kan jo trekke fram «Kenya Boys». En gruppe livlige karer fra Kenya som entrer manesjen med fart og rytmer fra første sekund. Dette er publikumsyndlinger som også serverer akrobatikk og limbodans av det svært brennende slaget.

– Vi har også med oss fantastiske Alfio Macaggi som skifter hatter raskere enn øyet kan få med seg. For her er det snakk om temposjonglering i lynets hastighet, så det er bare å glede seg, forteller Are Arnardo, som også har med seg hjerteknusere fra dyreverden i cirkuskortesjen i år.

Hunder og papegøyer
– Cirkus Arnardo har alltid vært dyrenes store venn, noe vi er fortsatt, selv om vi ikke har med de store eksotene lenger. Men artige og lekne hunder får oss til å dra på smilebåndet. Og esler har bevist at de sammen med hester kan være elegante i en cirkusmanesje. Dessuten har vi med festlige papegøyer som elsker både publikum og sin kollega Kevin Probst. Her er det samspill og glede fra alle parter, sier han.

– 75 år etter at bestefar Arne Arnardo etablerte sitt Cirkus Arnardo vil vi ta noen tilbakeblikk, minnes og videreføre en kulturtradisjon som har gledet så mange alle disse årene. Det forplikter, men samtidig gir det oss en stor glede. For som bestefar sa; «Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad».

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.