Andreas (26) skal lede tilbudet for friluftsinteressert ungdom

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Fra høsten av får 15 ungdommer mellom 15/16 og 19 år (videregående) muligheten til å delta i et års langt program hvor de får erfaring med ulike typer friluftsliv og turlederrollen.

– Gjennom 10–12 temabaserte helge- og kveldssamlinger, som vil foregå hovedsakelig i Indre Østfold regionen, får deltakere variert kunnskap og kompetanse innen natur og friluftsliv, opplyser DNT Indre Østfold.

Intensjonen er å inspirere til mer friluftsaktivitet. Prosjektet vektlegger personlig vekst. I løpet av skoleåret vil deltakerne også få innsikt i DNT og kobles på turer og aktiviteter som er rettet mot lokale ungdommer. På den måten håper DNT Indre Østfold at det vil rekruttere ungdommene til å bidra videre som frivillige.

Det er ungdommer bosatt i DNT Indre Østfold sitt dekningsområde (Skiptvet, Indre Østfold, Marker, Rakkestad og Rømskog (i Aurskog-Høland) som kan delta. Alle må også være medlem av DNT.

Gleder seg veldig
Andreas Larsen Solberg fra Mysen er leder for Unge Naturtalenter. Han jobber som lærer på Mysen ungdomsskole og har en lidenskap for friluftsliv og fysisk aktivitet. 26-åringen er utdannet faglærer i kroppsøving og friluftsliv, som også er en del av fagene han underviser i. Målet hans er å oppmuntre til en sunn og aktiv livsstil og oppleve nye eventyr utendørs.

ANNONSE

– Det er stor stas å få lov til å være med når DNT Indre Østfold skal satse på ungdommer i tiden fremover. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ungdommene og vil gjøre mitt beste for å bidra til å skape gode opplevelser i naturen, sier Larsen Solberg til Indre24 og legger til:

– Er du mellom 16 og 19 år, og har lyst til å få et lærerikt og spennende år med nye erfaringer og spennende opplevelser, vil jeg anbefale deg å melde deg på.

(Saken fortsetter under)

Tilbudet er gratis
– Å gjennomføre programmet på egenhånd ville kostet mange tusen kroner, men de som kommer igjennom nåløyet og får plass på programmet får alle samlingene og kunnskapen gratis. Vårt ønske er å bidra til unge og trygge utøvere av friluftslivet, som helst også bidrar tilbake til fellesskapet med å øke DNT Indre Østfolds ungdomstilbud, skriver DNT Indre Østfold.

Man trenger heller ikke å ha skapet fullt av turutstyr for å delta.
– Du kommer langt med et par gode tursko. Vi har en del utstyr, samt at vi samarbeider med de ulike utlånstilbudene i regionen vår om lån av turutstyr.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.