Solberg junior vant som han ville

Pressemelding
3 minutter lesetid

Fjorårsvinner Oliver Solberg (22) opprettholdt favorittstempelet og forsvarte EM-seieren i rally på hjemmebane.

Pappa Petter Solberg (49) var sjanseløs i kampen mot sønnen. Den tidligere verdensmesteren gjorde comeback etter fem år borte fra manesjen og endte på 15.-plass. Sist 2003-verdensmesteren kjørte løp, var under VM-runden i Wales i 2019. Da vant han løpet og slo sønnen, som debuterte nettopp i det løpet.

– Jeg synes pappa er veldig tøff som stiller opp her etter så lang tid borte. Det har vært veldig spesielt å samarbeide så nært med ham de siste ukene og jobbe sammen for å lykkes her, sa Oliver Solberg.

22-åringen vant som han ville etter 17 fartsprøver i värmlandske skoger. EM-rundeseieren er hans femte i karrieren. I hard kamp mot finske Mikko Heikkilä og newzealandske Hayden Paddon greide Solberg junior sakte, men sikkert å ta kontrollen over løpet.

(Saken fortsetter under)

Foto: Oliver Solberg Rally

Siste dag vant Oliver Solberg samtlige åtte fartsprøver. Til sammen var han raskest på 12 av 17 fartsprøver.

ANNONSE

– Jeg kom hit for å vinne løpet, som i fjor, men visste at det ville bli knallhard kamp. På dette nivået er det beintøft. Etter to dager ledet jeg med 3,3 sekunder, og på et tidspunkt gikk det litt vel fort, sa Solberg.

Seiersmarginen endte på 38 sekunder etter at rivalene omsider ble malt i senk. Den svensknorske rallyføreren som bor i Mitandersfors – bare et steinkast fra landegrensen mot Kongsvinger kommune – skaffet seg viktig erfaring fra Karlstad til bruk i viktigere VM-løp senere i sommer.

– Med VM-runder i Polen, Latvia og Finland som kommer, er dette en veldig fin mulighet til å få trening på raske gruspartier, sier 22-åringen.

Pappa Petter Solberg hadde håpet å kjempe høyere på resultatlisten, men tapte mye tid på teknisk trøbbel. En lekkasje fra håndbremssystemet skapte drama torsdag. Lørdag ble styringen ødelagt.

– Jeg er veldig fornøyd og stolt over Olivers seier og gjennomførting. For egen del ble det i tøffeste laget å følge ungdommen på de ekstreme hastighetene. Om jeg gjør noe lignende senere en gang, må jeg sørge for å forberede meg bedre enn 70 kilometer med testing, sa Petter Solberg.

(Pressemelding)

Stem her

-1 Points
Upvote Downvote

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.