Nå er det klart for Åpen gård

Pressemelding
4 minutter lesetid

Du tenker kanskje bare på barnehender som klapper myke kaniner og jubler over morsomme geiter. Men Åpen gård i Trøgstad er så mye, mye mer enn det!

Her finner du veteranbiler, håndverk, veterantraktorer og mattradisjoner. Her treffer du mange forskjellige dyr, og det blir aktiviteter for store og små!

– Det begynner faktisk med traktorparade inn på det ene tunet på Trøgstad bygdemuseum. Museet er velholdt og har nå fjorten gamle bygninger i tillegg til det nye kjøkkenet som er laftet opp i vinter. Ved å ta i bruk hele museet med to tun, er det god plass til alle besøkende, samt dyr i forskjellige størrelser.  Museet er selvfølgelig åpent under Åpen gård, sier Rune Balto Strønes, som er styreformann for museet.

Traktorparaden innleder gudstjenesten – så nå vil det vise seg hvor trygg den nye soknepresten er bak rattet på en slik gammel doning.  Det ryktes at det også blir en moderne traktor med i paraden, slik at man kan se utviklingen. Traktorene blir plassert ut på området etter at de er ferdige med paradejobben.

Før den offisielle åpningen på årets Åpen gård, av selveste operabonden sjøl, Petter Simonsen, vil det bli gudstjeneste i leveggen på Langsæter-bygningen.

Sokneprest Kjersti Marken leder gudstjenesten.

– Vi skal blant annet døpe tre barn, forteller hun entusiastisk og legger til at Syver Minge og Petter Simonsen bidrar også.

– Her blir det program til utdeling, så om du ikke husker salmevers utenat, kan du fortsatt være med og synge, sier hun.

Etter gudstjenesten vil Simonsen foreta den offisielle åpningen, og så er det fritt fram for å hoppe i høyet, kjøre med hest og kjerre, spise rømmegrøt eller andre godsaker, ri på hest, besøke alle som står på stand, og utveksle nytt med folk du ikke har sett på en stund.

ANNONSE

Du kan få kjøpt kortreist mat på Bondens marked! Du kan heie på de som skal konkurrere i kjepphestløp, eller klappe på kaninene. Hvis du ikke fyller vilkåra til å ta traktorlappen fordi du er for ung, så kan du få tatt traktorlappen på tråtraktor – men da må du være kort nok i beina!

Åpen gård tar oss med til dels flere hundre år tilbake i tid. Raknerudbygningen er for eksempel fra 1777, og de andre bygningene er fra forskjellige tidsperioder. Det er god tid og mulighet til å rusle rundt på hele området. Her blir noe for enhver alder, fra de små til de store.

Dyr og håndverk, mat og aktiviteter for de fleste. Her blir hester, kyr, og andre dyr. Det blir anledning til å klappe kaniner også. Kanskje det også dukker opp noen geiter.

En natursti tar deg med rundt hele området – hva vet du om Trøgstad? Er du en av de heldige som vinner?

I Langsæterbygningen vil det bli eventyrstund og håndarbeidsaktiviteter for barn. Og du kan få se hvordan man fletter kurver eller vever filleryer, eller se hvordan man tresket i gamle dager.

Har du sett en isskulptur før? Her kan store og små få prøve seg som isskulptører. De mest vågale kan slenge seg på styltene og få et overblikk over situasjonen. Er du treffsikker, kan du gi deg i kast med hestesko og se om du klarer å treffe stolpen.

Her bør det være noe for alle, så fyll opp bilen og kom til Trøgstad for en dag med mye liv og moro.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.