Årets Sommerles er i gang

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Alle barn på barneskolene i Indre Østfold vil i løpet av to uker få informasjon om Sommerles.

– Noen av dem har blitt invitert til biblioteket på forestilling om bøker og lesing. Dette er noe som har blitt til etter at Indre Østfold-bibliotekene fikk støtte fra Nasjonalbiblioteket til å få produsert en slik forestilling, så denne er helt fersk, forteller Irene Walseth, barne- og ungdomsbibliotekar på Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek, til Indre24.

De to første forestillingene var på Festiviteten i Mysen og på Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek 30. mai. Deretter var det forestillinger på Spydeberg innbyggertorg og bibliotek (3. juni), Tomter innbyggertorg og bibliotek (3. juni) og Askim innbyggertorg og bibliotek (4. juni).

ANNONSE

Fra 1. juni kan alle 1. – 7. klassinger i Indre Østfold kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 166 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Kampanjen varer til 31. august.

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket, avslutter Walseth.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.