Elevene på Pilotskolen er klare for en helt spesiell tur

Glenn Thomas Nilsen
9 minutter lesetid

Mandag morgen klokken 07.30 tar Tom Andre Grefslie og Mona Herstad Frorud med seg 10 elever på tur for å utforske kyst-Norge.

Nederst på denne siden kan du se reisebrev fra turen!

Pilotskolen i Mysen har for øvrig aldri reist så langt eller så lenge på tur.

– Etter at det ble bestemt at oppussingen av lokalene våre skulle starte denne våren, kom tankene om en lengre tur frem igjen. Vi snakket om å gjøre dette allerede undre korona tiden, men den gangen ble det ikke noe av. Vi har gjennom flere år hatt venner over hele landet gjennom nettverket SNU (Nasjonalt nettverk for bedre skolemiljø), som er et medlemsnettverk for alternative og praktiske læringsarenaer over hele landet, forteller Mona Herstad Frorud til Indre24.

(Saken fortsetter under)

Pilotskolen i Mysen. Foto: Privat

Gjennom nettverket sitt har de fått overnattingstilbud på opplæringsarenaene gjennom Midt-Norge, Vest og Sørlandet. Mange synes ideen deres er så spennende og god at de har ønsket og sponse Pilotskolen med opplevelser underveis.

– Så langt har vi fått spons av Gjensidige, Eidsberg Sparebank, Lions, Gundersen Galvano, Slam og Spyleservice, Rema 1000 Mysen, Rema 1000 Spydeberg og flere melder seg på. Vi er veldig glade for at mange ønsker å bidra. Vi hadde fått en fin tur uansett, men mange har ikke anledning til å komme seg til mange av disse stedene, og da er det ekstra hyggelig å få til mest mulig opplevelser på turen.

ANNONSE

Nesten to uker på tur
Gjengen blir borte i nesten to uker og turen avsluttes i Kristiansand.

– Der det jo stas å ikke bare kjøre rett forbi dyreparken, men faktisk kunne bruke en hel dag inne i parken. Det hadde ikke gått uten spons. Dyreparken er det Eidsberg Sparebank som sponser, fortsetter Herstad Frorud.

Området til Pilotskolen i Mysen. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.