Far mot sønn i Solberg-comeback

Pressemelding
3 minutter lesetid

Når Petter Solberg (49) spenner gassfoten i sitt comeback som rallyfører om to uker, blir sønnen Oliver (22) hans største konkurrent.

Det blir far mot sønn når også Oliver Solberg har bestemt seg for å kjøre Royal Rally of Scandinavia 13.- 15. juni. Skoda-føreren vant første utgave av EM-runden i fjor. Nå reiser han tilbake til Karlstad for å forsvare tittelen mot kremen av Rally-Europa.

– Å kjøre dette løpet med Skoda blir fantastisk. Jeg skal forsøke å presse på for en ny seier. Dette er virkelig min hjemmebane ettersom vi kun er en halvtime hjemmefra, sier Oliver Solberg.

Den svensknorske rallyføreren som bor i Mitandersfors bare et steinkast fra landegrensen mot Kongsvinger kommune, bruker løpet i Karlstad i forberedelsene til viktige VM-løp senere i sommer.

– Med VM-runder i Polen, Latvia og Finland som kommer, er dette en veldig fin mulighet til å få trening på raske gruspartier, sier 22-åringen.

(Saken fortsetter under)

Oliver Solberg. Foto: Oliver Solberg Rally

Denne uken kjører han VM-runden på Sardinia utenfor Italia.

– Veiene på Sardinia har en tendens til å være litt tregere, litt mer teknisk og knotete. Da blir det godt å få opp farten og få i gang hodet til der jeg trenger å være før løp som Rally Finland.

Hva er så målet i konkurransen mot 2003-verdensmester og pappa Petter?

– Å slå ham, selvfølgelig. Og å vinne hele løpet.

– Dette var min idé. Siden jeg kjører for Skoda nå og ikke kan bruke bilen jeg vant med i fjor, sa jeg til pappa at han burde bruke den. «Kjør og ha det gøy!», sier Oliver Solberg.

Det behøvdes ikke mye overtalelse.

– Og med en gang alt var i orden for ham, måtte jeg finne en løsning for å kjøre rallyet selv også.

ANNONSE

I 2019 debuterte Oliver Solberg i den britiske runden av rally-VM i samme team og samme bil som faren. Men den gang ble sønnen overskygget fullstendig av pappa Petter.

Mens Petter Solberg tok sin femte seier i løpet, måtte Oliver bryte på grunn av mekanisk trøbbel.

– Nå er det på tide med litt hevn, gliser Oliver.

– Neida. Det kommer bare til å bli veldig morsomt å konkurrere sammen med pappa igjen. Tidene vil nok bli ekstra spennende denne gangen. På slutten av fartsprøvene blir den hans tider jeg kommer til å se etter først.

Lett kommer det ikke til å bli, ifølge sønnen.

–Vi kjørte litt sammen i løpet av vinteren, og han har det fortsatt i seg. Pappa var fortsatt veldig rask. Men han snakket mye om notene. Det kommer nok til å bli vanskelig og uvant for ham å sette all lit til notene igjen etter så lang tid borte, mener Oliver Solberg.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.