14-åringene Simona og Kaja sto på scenen foran 3.500 mennesker

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Siste artist ut på årets Spydeberg Rock var østfoldingen Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Han hadde med seg blant annet Kaja Dagne Øiseth Bongard fra Tomter og Simona Weber fra Askim.

– Vi ble overrasket over å se så mange folk. Men vi var godt forberedt så vi ble rolige like fort. Jobben fikk vi via Eddy Lyshaug som visste at vi spiller fiolin og «Staysman» ønsket fiolinister på avslutningslåta slik som i Spektrum. Vi spilte på «Muggene er megasvære. Elsker øl!», forteller jentene til Indre24.

Jentene fikk forespørselen onsdag kveld og kastet seg rundt med én gang. Det er for øvrig første gang de to deltar på noe så stort som Spydeberg Rock. De legger til at «Staysman» har vært kjempehyggelig i hele prosessen.

Begge jentene går til daglig på Indre Østfold kulturskole. Skolen tilbyr undervisning i ulike musikk-, kunst- og kulturfag til barn og unge opp til 20 år i Indre Østfold kommune og Skiptvet kommune.

LES OGSÅ: Staysman om Mysen Mannskor: – En nydelig og sporty gjeng

(Saken fortsetter under)

Stian Staysman Thorbjørnsen, Kaja Dagne Øiseth Bongard og Simona Weber. Foto: André Bongard

Fornøyd med jentenes innsats
Det var en godt fornøyd Stian «Staysman» Thorbjørnsen Indre24 snakket med på telefon søndag ettermiddag.

– Veldig fornøyd og veldig gøy. Det var morsomt å få det til og det ble jo veldig spontant planlagt. Jeg kom på at at vi kunne gjøre det på den måten onsdagen før, så med litt god hjelp fra festivalledelsen som hadde noen kontakter, så klarte de å få tak i noen som var kompetente på akkurat det. Helt konge at de ble med. Det er supertøft og det er ikke bare bare og stikke ut på en sånn scene foran så mange tusen mennesker og skulle levere. Det virket genuint ut som de gledet seg veldig og jeg håper jo at de ser tilbake på det som en kul opplevelse. Og kanskje det også ga enda litt mersmak og at de fortsetter å jobbe med musikk. Det var det som var ønsket mitt.

Når de er rundt i distriktene og trenger hjelp til et eller annet som skal skje på scenen, så synes Thorbjørnsen at det er kult at det er lokale.

Det var ikke bare 14-åringene som fikk vist seg frem på scenen natt til søndag. Det gjorde også Mysen Mannskor. Les egen sak om dette her!

ANNONSE
Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.