Frihetsberøvelse i politisk regi

Leserinnlegg
5 minutter lesetid

De aller fleste av oss har vel fått med seg Oslopakke 3. Den innbefatter regulering av trafikken inn til Oslo fra de omliggende områder rundt hovedstaden.

Av: Håvard Jensen (Gruppeleder og medlem av formannskapet fra FrP Indre Østfold) og Jon Einar Aandal (Kommunestyrerepresentant og medlem av formannskapet fra FrP Indre Østfold)

En pakke som man skulle tro var til glede og nytte for flest mulig av våre innbyggere. Men er den nå det? Nei. Med all tydelighet så er dette en rasering av folks frihet. Frihet til å velge hvordan man skal befrakte seg selv og sine i og rundt Norges hovedstad.

I grove trekk så er politikernes ønsker at privatbilister skal finansiere kollektivtrafikken for Oslos innbyggere. Svært få forbedringer for privatbilister er å spore. Det er kun til gunst for Oslos kollektivtrafikk. Men allikevel så skal man være nødt til å betale for er gilde man selv ikke har noen fordeler av.

Er Oslo og Akershus i ferd med å melde seg ut av folks virkelige verden ? Er klimahysterikere og miljøaktivister på vei til å tapetsere taburettene i storting og regjering ? Det synes slik. Oslo sentrum er i ferd med å dø ut som en «shoppingby» og turistby. Her skal man konsentrere seg om kafebarer og kontorlandskap så langt øyet rekker. Oslo er ingen drømmestad for andre enn de som skal styre byen.

ANNONSE

For folk utenfor vil flere og flere sky byen og finne alternativer for sine behov andre steder. MDG, SV, Ap og H har gjennom de senere perioder vært med på å legge byen død for frihet og aktiviteter. Det er kun det politisk «korrekte» som får innpass fremover. Og da er privatbilismen helt ute skal man tolke de signaler som har kommet frem den siste tiden.

Er det slik at vi i Indre Østfold på denne måten skal stenges ute fra å reise til og igjennom Oslo ? Verken jeg eller mine naboer i Indre Østfold vil være med på å sponse buss og trikk i hovedstaden. Hvorfor skal vi det ? Nedleggelsen av folks frihet er å ta bort folks mulighet til å bevege seg fra A til Å med eget ervervet kjøretøy. Ta med seg familiens yngste og eldste ut for å oppleve noe annet enn byens larm og trykket stemning. Ut i det fri. Pakke campingbord og stoler samt nistepakke å kjøre til et sted langt fra Oslo. Dra på hytta ( det går ikke alltid trikk og buss til dalstrøka innafor). Men nei da. Her skal man kvele lysten til et liv utenfor Oslo ved første åndedrag.

Miljøaktivister i de fleste partier har fått det for seg at det er BILEN som er styggedommen for nær sagt alt. Bilen får skyld for all forurensning. Og det finnes ingen formildende omstendigheter innenfor det politisk «korrekte».

Det kommende stortingsvalget er etter mitt skjønn den siste muligheten vi har for å si stopp til nedleggelsen av folks frihet. Det er enda håp. Men da må folk våkne å gå til valg på de som jobber for folks frihet og selvstendighet. Styr unna miljø og klimahysterikere. Det finnes overhodet ingen hold i deres utallige påstander. Klima og miljø har fått et ufortjent høyt fokus hvor bilismen er verstingen. Norge og deres styrende politikere har satt seg altfor dårlig inn i det totale bildet.

Og har derfor havnet i en blindgate. En blindgate som man må komme seg ut av før landet og deres levevilkår totalt blir sakte men sikkert lagt ned av herskesyke og håpløse mennesker med fikse ideer. Skal man unngå det så må flere engasjere seg. Og FrP er partiet som ønsker endring hvor realismen får råde.

(Leserinnlegg)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.