Janine Eggan (f.v.) og Cathrine Srøbka Myhre. Foto: Privat

Åpner skeiv møteplass i Mysen

Tanken er å gi spesielt ungdom og voksne et sted å være blant likesinnede og forbedre deres livskvalitet og forebygge psykiske plager som følge av legning. 

Den nye møteplassen LGBTQ+ samfunnet åpner på bymisjonen i Mysen onsdag 12. juni.

– Fokuset skal være å ha en trygg plass å komme til hvor alle er velkomne og ønsker å ta en prat eller være med på sosiale arrangementer, temakvelder og bare være sammen med Pride-samfunnet, forteller Janine Eggan i Indre Østfold kommune.

ANNONSE

Hun er kommunal prosjektleder og jobber i et samarbeidsprosjekt mellom Indre Østfold kommune og Kirkens Bymisjon. Deler av hennes stilling går ut på å skape lavterskel aktiviteter for sårbare grupper/minoriteter. 

– Det finnes ingen ting lignende i vår region, kun Fredrikstad og Oslo som nærmeste alternativ for å treffe andre likesinnede. Så da har jeg laget et tilbud som det er behov for å ha.

Eggan ønsker å understreke at de i dette tilfellet bruker Bymisjon sine lokaler fordi de støtter brukergruppen.

– Verken kommunen eller Kirkens Bymisjon er arrangør, de er samarbeidspartnere, på like linje som FRI Indre Østfold. Jeg har startet tilbudet slik at enten FRI Indre Østfold eller en annen ildsjel, på sikt, kan ta over tilbudet og drifte det. Skeiv Møteplass Mysen er en ideell frivillig organisasjon. 

ANNONSE

Dette skjer i Mysen/ Eidsberg på 17. mai

10 000 kroner til Mysen skole