Foto: Oliver Solberg Rally

Mesterskapsleder Solberg vil fullføre jobben

Oliver Solberg håper på en fuktig innledning i Rally Portugal når 22-åringen skal kjempe for å trone alene på mesterskapstoppen.

Før sesongens tredje VM-runde ligger den svensknorske rallyføreren i delt VM-ledelse med franske Yohan Rossel i mesterskapets nest største klasse.

– Jeg vil gjerne ha regn, spesielt den første dagen. Vi er blant de første på veien i vår klasse, og hvis det holder seg tørt, vil grepet bli stadig bedre for våre konkurrenter som kjører senere enn oss. Men hvis det blir vått, får vi i det minste ingen ulempe, sier Oliver Solberg.

For ett år siden ledet han VM-runden i Portugal, men ble ilagt ett minutts tidsstraff for å ha brutt reglementet på Lousada-fartsprøven. Til slutt måtte han gi tapt med 1,2 sekund i kampen om løpsseieren.

Han forventer hard kamp om seieren.

ANNONSE

– Konkurransen i dette løpet er kanskje den sterkeste gjennom hele sesongen. Mange veldig gode førere deltar, noen av dem med nye biler. Jeg tror vi har farten vi trenger for å vinne. Med et toppresultat har vi god sjanse til å lede mesterskapet alene. Det er målet for helgen, sier 22-åringen.

Solberg og kartleser Elliott Edmondson kjører en Skoda Fabia RS Rally2-bil i WRC2-klassen. Hittil i år har duoen prestert seier i Sverige og annenplass i Kenya.

Rally Portugal starter torsdag og avsluttes søndag etter 22 fartsprøver.

ANNONSE

Åttendeklassinger forlot klasserommene

Turorientering er lagt ut og klar