Arkivfoto: DNT Indre Østfold

Åttendeklassinger forlot klasserommene

Elever i Spydeberg, Trøgstad, Mysen, Skiptvet og Rakkestad er klare for tur.

Onsdag 8. mai er den nasjonale turdagen for åttendeklassinger, med arrangementer over hele landet.

– Med OPPTUR får enda flere ungdommer oppleve gleden ved friluftslivet, og vi bidrar til at de blir kjent med turmulighetene her i Indre Østfold-regionen og får en hyggelig dag sammen i naturen, sier Kjersti Berg Sandvik, daglig leder i DNT Indre Østfold.

Tusenvis av landets åttendeklassinger bøkene igjen i klasserommene og drar ut på en fire-fem timers tur. Gjennom et samarbeid mellom de lokale DNT-foreningene og skolen får elevene en prøvesmak på friluftslivet, uavhengig av tidligere erfaring.

Her i nærområdet arrangeres OPPTUR av DNT Indre Østfold. Foreningen stiller med mange frivillige som sikrer at alle kommer trygt frem og får en fin dag.

ANNONSE

– Takket være mange frivillige i foreningen, gjennomfører vi i år OPPTUR for 8. klassingene ved ungdomsskolene i Spydeberg, Trøgstad, Mysen, Skiptvet og Rakkestad. I håper å inspirere ungdommene til å ta en tur ut i naturen, og ikke minst til å bli mer kjent i nærområdet sitt!

Viktig for å inspirere unge
– Vi tror på at det man er glad i, tar man vare på! Derfor er det så viktig at vi gir ungdom ulike introduksjoner til naturen. Det er bra for den enkelte, og viktig for folks forhold til den livsviktige naturen vår både lokalt og nasjonalt, sier Berg Sandvik.

Hun håper at OPPTUR-dagen inspirerer elever og lærere til uteaktiviteter og friluftsliv, og at det å være ute kan bli en litt større del av skolehverdagen.

(Pressemelding)

ANNONSE

Kollektivknutepunktet offisielt åpnet

Mesterskapsleder Solberg vil fullføre jobben