Kirkelund skole i Skiptvet er en av flere skoler i vårt område som deltar på årets hoppetaukonkurranse. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Disse skolene deltar på årets hoppetaukonkurranse

Hoppetaukonkurransen “Hopp for hjertet” er i gang. Over 100 000 barn fra over 1100 skoler over hele landet er med.

I Østfold deltar 5851 elever fra 78 skoler i år. Det er 19. gang at Nasjonalforeningen for folkehelsen sin konkurranse arrangeres.

– Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.

ANNONSE

Hvordan foregår hoppetaukonkurransen?
Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag. Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet.

Hoppetau er enkelt å innlemme i undervisningen
Aktive elever lærer bedre. Alle skoler som deltar, har tilgang på filmer som viser hvordan de kan hoppe tau samtidig som de øver på gangetabellen eller staver engelske gloser. Slik blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial.

– Å hoppe hoppetau er noe de fleste kan få til. Det viktigste er uansett at konkurransen skal være inkluderende for alle, uansett funksjonsnivå. Lærerne kan derfor tilpasse aktiviteter til enkeltelever der det er behov for det. Vår erfaring er at denne konkurransen bidrar til et bedre fellesskap, forklarer Gerhardsen som ønsker alle elevene som deltar lykke til.

(Pressemelding)

ANNONSE

Dødsulykken i Trøgstad: – Det berører mange

Psykolog siktet for seksuelle overgrep