Arkivfoto: Karin Nordlie

Derfor avlyses Tour of Scandinavia i år

Årets versjon av World Tour rittet Tour of Scandinavia er dessverre avlyst på grunn av manglende finansiering.

Det jobbes imidlertid med restrukturering av rittkonseptet med tanke på å komme styrket tilbake i 2025 med et nytt rittkonsept på World Tour nivå.

– Det er med tungt hjerte vi i styret, sammen med eiere og administrasjon, har kommet frem til at det dessverre ikke er forsvarlig å arrangere Tour of Scandinavia inneværende år, sier styreleder Andreas Lervik.

– Det er blitt jobbet intenst de siste ukene for å forsøke å finne løsninger som sikrer et finansielt grunnlag for å gjennomføre rittet, men vi må erkjenne at vi ikke har lykkes. Det mangler i størrelsesorden ca. 3 MNOK med tanke på å gå i balanse økonomisk og da er det uansvarlig å planlegge med gjennomføring i år, sier Lervik.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

– Mesteparten av planleggingen med hensyn til design av etapper, vertskapskommuner, TV rettigheter, med mer, er på plass, men vi mangler finansiering og da er det riktig av oss å stoppe nå, forteller daglig leder i Ladies Tour of Norway AS, Marius Jørgensen.

World Tour rittet var planlagt arrangert over fire dager fra 29 august til 1 september. Som en del av World Tour uken var det også planlagt å arrangere fjorårets suksessfulle nyvinning, det nordiske ungdomsrittet for kvinner, Nordic Youth Challenge.

– Disse arrangementene blir det nå dessverre ikke noe av, men vi planlegger med å gjennomføre både Sommersykkelskole i samarbeid med Green Cycling og Tour of Norway for Kids som vanlig, kan Jørgensen fortelle.

(Saken fortsetter under)

– Ved å sette stopp nå for årets World Tour ritt så reduserer vi tapet knyttet til årets arrangement og det gir forutsigbarhet for alle våre partnere knyttet til arrangementet, sier Jørgensen.

– Det frigir også tid og energi til å jobbe med en restrukturering av både selskapet og rittkonseptet med tanke på å utvikle et bærekraftig arrangement på World Tour nivå for 2025. Vi er allerede i full gang med å tenke nytt i forhold til både eierstruktur, rittkonsept, lokalisering og etappedesign og håper å komme styrket ut av prosessen, sier Jørgensen.

– Søknad om World Tour status i 2025 er allerede på plass noe som betyr at vi opprettholder vår status som et World Tour-ritt og beholder den høyeste rangeringen blant ritt i Norge, bekrefter Jørgensen. For øyeblikket jobber vi aktivt med å designe spennende og naturskjønne rutealternativer for neste år, men noen brikker skal fortsatt falle på plass.

– Betydelig innsats blir gjort for å etablere en solid, langsiktig finansieringsmodell gjennom strategiske partnerskap, i tillegg til de offentlige tilskuddene som danner grunnlaget for vår finansiering. Dette arbeidet omfatter både nasjonale og internasjonale allianser, da Tour of Scandinavia nyter en prestisjetung status utenlands, avslutter Jørgensen.

ANNONSE

Brann i gapahuk

16-åring omkom i MC-ulykke