Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

– Nok en dag med forsinkelser

Det første jeg gjør når jeg våkner er å se på telefonen. Ikke for å se på Facebook eller å lese nyheter. Nei, det er å se på VY appen eller NÅ appen. Er toget i rute?

Av: Grete Hansen, tålmodig togpendler fra Knapstad

Det ser greit ut. Heldigvis. Dagen i går kom jeg meg ikke hjem fra jobb som jeg skulle. Kanskje dagen i dag er bedre tenker jeg positivt. 

Ser på appen igjen. Hmmm, den burde ha kjørt fra stasjonen nå. Ingen melding om forsinkelser ennå. Jeg går ned til stasjonen., Der står mange andre sambygdinger også. Ser på telefon. Venter på informasjonen der. Da kommer forsinkelsen som lyser gult i appen. Forsinket med 10 min. Det er jo ikke så mye og det er jo ikke så kaldt i dag. Det går greit. Etter hvert ble 10 min til 20 min.

ANNONSE

Lurer på om det denne gang er enkelt togsett i stedet for ett. Så lenge toget går så er det greit å sitte trangt eller å stå. Det er tydelig at jeg har senket kravene der. I dag var det dobbelt togsett, så var «heldig» i dag. 

Konduktøren er høflig han og forklarte (eller bortforklarte) så godt han kan. Og vi pendlere har vel hørt de meste av forklaringer, tror jeg. Strømstans, mangel på materiell, mangel på mannskap, sporvekslingsfeil,  signalfeil, feil på materiell, vente på et møtende tog, som også er forsinket.

Som om det ikke er nok blir jo Blixtunnelen fikset på igjen ut året. Misforstå meg ikke. Jeg er veldig glad i at sikkerheten blir tatt på alvor. 

Men for meg blir dette nok en dag med forsinkelser og jeg har smurt en ekstra brødskive i matpakka. Man vet jo aldri…

(Leserinnlegg)

ANNONSE

– Vi oppretter en sak på forholdet

Nå starter høysesongen for skog- og gressbrann