Foto: Kevin Dahlman

Tragikomisk lykkefest i Askim

Hva innebærer det å være lykkelig for oss, her i trygge og velstående nasjonen Norge?

Vi blir stadig påminnet om hvordan lykke ser ut gjennom media og sosiale medier. Sistnevnte bugner av private bilder av lekkert oppdekkede middagsbord beregnet på vennelag, motiver fra eksotiske ferieturer og pene og blide mennesker. For mange oppleves dette som et press. Stadig bekymring for verdenssituasjonen, økende rente og høye strømpriser fordrer at stadig flere må stramme livremmen for å få endene til å møtes. Endrer vi synet på lykke under disse forutsetningene?

Finn lykken i Askim
21. april spilles Kunsten å være lykkelig i Askim kulturhus, og med et humoristisk skråblikk setter forestillingen søkelys på hverdagslivets små og store utfordringer. Det er Brageteatret, regionteater for Buskerud, som tar turen over fylkesgrensen for å dele denne lett filosofiske opplevelsen. I forestillingen møter vi seks mennesker på jakt etter lykken, som gang på gang blir møtt av skuffelse.

ANNONSE

Er det noen vits i å prøve å bli lykkelig?
Ikke ifølge filosofen Arthur Schopenhauer. Mennesker er blinde, dumme og kåte i sin desperate søken etter lykke – mente han. Vårt jag etter sex, penger, materielle ting og ambisjoner gjør oss bare mer ulykkelige.

Med bakgrunn i denne noe pessimistiske holdningen nedtegnet han 50 leveregler for et tålelig liv. Den danske dramatikeren Rune David Grue har brakt Schopenhauers leveregler fra 1800-tallet inn i en banal, moderne hverdag, og resultatet har blitt til stykket Kunsten å være lykkelig. 

Brageteatret mener det er en god anledning til å samle gjengen, gå på teater og gjøre det til en kveld for de gode samtalene. De håper at publikummet i Askim forlater salen med mer optimisme, mye å diskutere, og en god dose selvironi.

Brageteatrets Kunsten å være lykkelig spilles i Askim kulturhus 21. april klokken 18:00.

(Pressemelding)

ANNONSE

Protesterer mot kutt av busstilbudet i IØ

Rykket ut til trafikkulykke på E18