Holder skoler og barnehager åpne på mandag

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Til tross for farevarsel om svært krevende kjøreforhold i Østfold søndag og mandag, har Indre Østfold kommune valgt å holde skolene og barnehagene åpne.

Fredag meldte Østfold fylkeskommune at det blir hjemmeundervisning for alle elever på de videregående skolene i Østfold. I tillegg er alle planlagte tannbehandlinger i den offentlige tannhelsetjenesten avlyst.

Indre Østfold kommune skriver lørdag kveld at de ønsker å gi kommunale tjenester til barn, unge, eldre og syke så normalt som det lar seg gjøre.

– Det finnes ingen hjemmel i loven for å stenge skoler eller ha hjemmeundervisning og vi holder derfor skolene åpne mandag 22. januar. Dette er uavhengig av hvilken beslutning som tas om skoleskyss og spesialtransport, skriver de i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE


Skoledagen kan bli annerledes
Ifølge kommunen kan mandagen bli en dag hvor både skole og foresatte må gjøre noen tilpasninger, siden det kan være forfall både fra elever og lærere.

– Muligheten for å gi et godt hjemmeskoletilbud på så kort varsel er vanskelig å få til, på tvers av det aldersspennet som finnes i grunnskolen.

Dersom Østfold kollektivtrafikk beslutter å stanse all skoleskyss og spesialtransport vil skoledagen bli annerledes for mange elever og ansatte.

– Vi er også avhengig av at fylkeskommunen kan stille med skoleskyss for mange elever. Vi har stor forståelse for at noen elever vil måtte være hjemme og oppfordrer de elevene det gjelder å jobbe med skolearbeid som de har i uke-/arbeidsplaner denne dagen.

Barnehagene er også åpne mandag 22. januar.

Verken Marker eller Skiptvet kommuner har lagt ut noe på sine nettsider eller sendt ut noe til media om tiltak mandag 22. januar, så da går vi ut ifra at både skoler og barnehager holdes åpne som normalt.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.