På denne cupen kjemper de om grønt kort for bra handlinger og lagånd

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Første helgen i januar arrangerte Spydeberg J13 Sørby-cup i Knapstadhallen. Totalt var det 16 lag, 44 spilte kamper og 645 mål.

Se flere bilder nedover i saken!

Arrangørene føler at dette ble en helg med inkludering samt masse positivitet og mestring. Totalt ble det delt ut 52 grønne kort fra dommere og sekretariat.

– Hadde det ikke vært for Sørby-utleie hadde det ikke vært mulig å gjennomføre en cup på denne måten. Man kan bli rørt av mindre for måten de har stilt opp på for at over 200 jenter på 13 år skal få en slik mestringshelg, forteller turneringsansvarlige Hans Fredrik Torp og Eddy Lyshaug.

(Saken fortsetter under)

Spydeberg J2010. Foto: Marcus Aa. Stensrud

Tanken bak cupen er at både foreldrene og døtre skal være skikkelig stolte. Derfor kom man frem til at positivitet, inkludering og mestring skulle være hovedfokuset for turneringen.

– Vanligvis er det turneringer for de beste på nivå 1 og 2. Vi ønsket å lage en håndballhelg der spillere på nivå 3 fikk skinne som stjerner. Derfor ble det lagt opp til fasjonabel ankomst på rød løper, alle lag fikk hver sin fruktkurv som velkomstgave, stoler i stedet for gymsalbenker – slik som det er i store mesterskap og egen midtsirkel for cupen.

Alle trenerne fikk hver sin t-skjorte med «supertrener» på, mens dommerne fikk sin egen dommerdrakt fra Askim & Spydeberg Sparebank med #innmeddommern.

ANNONSE

Foto: Privat

Å gi tenåringer følelsen av inkludering, mestring og et fellesskap er viktigere enn noen gang. Derfor har temaet på foreldremøter vært å holde disse jentene sammen så lenge som mulig.

– For å få til det var vi enige om at det var fint med en slags “gulrot” langt der fremme. Som et felles mål, både for spillerne og foreldre, fortsetter Torp og Lyshaug.

Totalt var det 220 spillere, 40 trenere og cirka 200 personer på tribunen begge dagene. Hvis alle drar i samme enden av tauet, så kan det fort være at cupen blir en tradisjon.

– Det er overveldende å få så mange positive tilbakemeldinger. Superlativene har nærmest haglet hele helgen og i etterkant. Både trenere, spillere og foreldre har ikke fått fullrost arrangementet. Det er selvfølgelig veldig gøy.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.