Holli Mølle vinner Bedriftsutviklingsprisen

Pressemelding
3 minutter lesetid

Spydeberg-bedriften går helt til topps og vinner prisen på 250.000 kroner.

– Takk til Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet for denne prisen. Dette gir en anerkjennelse for det vi har oppnådd til nå og samtidig en boost for det som ligger foran oss, sa en stolt prisvinner Trygve Nesje etter at statsråden hadde lest opp juryens begrunnelse.

Vinneren foredler økologisk, norsk korn fra hele 55 ulike kornprodusenter til nye, gode kornprodukter som stadig flere kunder benytter seg av, og har med langsiktig og innovativ tilnærming klart å utnytte gårdens og landbrukets ressurser på en lønnsom måte.

Prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Geir Pollestad under Internationale Grüne Woche i Berlin torsdag 18. januar, og premien består av 250.000 kroner som deles ut fra Innovasjon Norge. 

De øvrige nominerte til årets nasjonale BU-pris var Åkerkvinnene, som vant den regionale prisen for Vestfold og Telemark, og Bonsak malt, som vant den regionale prisen for Trøndelag. Les mer om alle finalistene.

Alt økologisk

Vinneren etablerte mølle hjemme på familiegården i Spydeberg i Østfold i 2007, men det har vært drevet møllevirksomhet i familien i mange hundre år opp mot 1700-tallet. Bedriften er en solid næringsmiddelbedrift som lager og omsetter mel og kornprodukter basert på norskprodusert korn. Bedriften produserer både av spelt, gamle kornsorter og hvete, alt økologisk.

Holli Mølle har gjennom sin virksomhet bidratt til å øke etterspørsel etter økologiske melprodukter. Dette har videre bidratt til økt økologisk kornproduksjon i Norge, og bidratt til økt andel forbruk av norsk korn som er viktig for selvforsyningsgraden for Norge. Det er 55 kornprodusenter som leverer på kontrakt til bedriften. Råvarene behandles med full sporbarhet slik at melet merkes med hvilken gård kornet kommer fra. At bedriften produserer av norskproduserte og økologiske råvarer bidrar til redusert transport, mindre bruk av plantevernmidler og kunstgjødsel, og dermed økt miljømessig bærekraft.

ANNONSE

Sosial betydning

Bedriften er svært bevisst på å bruke lokale arbeidstakere og leverandører ved oppgradering eller utbygging i bedriften, og har også et sterkt sosialt engasjement. Dette vises blant annet gjennom at de ansetter mennesker med reduserte forutsetninger for arbeidslivet, og rekrutterer en stor del av arbeidstakere gjennom NAV.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

 Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. Her kan du se de regionale prisvinnerne.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.