– Vi merket stor interesse for Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

I helgen gikk Norges største reiselivsmesse av stabelen på Telenor Arena og som vanlig var det stor interesse for Indre Østfold.

Visit Indre Østfold deltok på felles stand med de andre destinasjonskontorene i Østfold under banneren «Visit Østfold», noe de har gjort de siste årene.

– På fredag deltok vi på en spennende bransjedag med foredrag fra blant annet; næringsminister Jan Christian Vestre, Heidi Bjerkan fra Credo Restaurant, Bernt B. Johannessen fra Hanen, Hedda Felin fra Hurtigruten, Tony Eide fra Festningshotellene, Audun Pettersen fra Virke og flere andre som delte verdifull innsikt om reiselivsbransjen. Morten Goodwin holdt et svært spennende foredrag om AI innenfor reiseliv og Arne Hjeltnes var konferansier, forteller reiselivskoordinator Grete Flæsen Elgetun i Visit Indre Østfold.

(Saken fortsetter under bildet)

Fv. Ellen Byng Strøm (Indre Østfold kommune) og Grete Flæsen Elgetun (Visit Indre Østfold) på stand. Foto: Visit Indre Østfold

Både lørdag og søndag var messen åpen for alle som ønsket å bli inspirert av reiselivstilbud.

– Vi serverte ferske østers fra Storm Østers, plukket på Herføl, og sprudlende eplemost fra Askim Frukt- og Bærpresseri. Dette ble en stor suksess, og det var lange køer ved vår stand. NRK kom og dekket dette. På den store scenen så kunne man også høre Paul og Linn Charlotte, som er fra Ørje, fortelle om sine reiser på de 7 hav. De har reist rundt i seilbåt i 10 år, og hadde mye spennende å fortelle.

Medlemmer ble invitert med
Også Visit Indre Østfold sine medlemmer ble invitert til å være med på messen. Denne gangen var det Hjemmefrontmuseet i Rakkestad, Haldenvassdragets kanalselskap, MS Brekke og Indre Østfold kommune. Sistnevnte la spesielt vekt på Ingaleden og Den Gylne linje.

– De får snakket med reiselystne og fortelle om sine produkter. Det er også en fin måte å bli bedre kjent med reiselivskollegaer i hele Østfold, fortsetter reiselivskoordinatoren.

(Saken fortsetter under)

Gøran Faugli, Grete Flæsen Elgetun, Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund. Foto: Visit Indre Østfold

Viktig å være med på messen

– Vi merket stor interesse for Indre Østfold, sier Flæsen Elgetun.

Hun synes det er viktig at Visit Indre Østfold er med på reiselivsmessen.

– Dette er en bra mulighet å presentere hva en kan gjøre i nærmiljøet. Mange er ute etter dagsturer eller helgeturer og da er vår beliggenhet og våre tilbud helt perfekt. Det er mange som har hytter i Østfold og Vestfold, og leter etter utflukter fra disse.  Det var også stor interesse for Unionsleden – sykkelled fra Moss til Karlstad – 350 km, som ble offisielt åpnet i sommer. Leden er nå nominert til «Årets nykommerled i Europa», med kåring på Fietz en wanderbeurst-messen i Nedreland i februar. Vinner vi den så kommer vi til å få enda mer oppmerksomhet, sier hun og legger til at flere turoperatører fra utlandet allerede har Unionsleden med i sine program.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Visit Indre Østfold

Folk vil utforske Indre Østfold
De fikk også flere kommentarer fra folk som hadde vært i Ytre Østfold, men som nå har lyst til å utforske Indre Østfold.

– Og spørsmålene var like mange som publikummere. Båtturer på Haldenkanalen, sykling, vandring, kulturopplevelser, barnetilpassede aktiviteter, flyktningeruter og padling var spørsmål som gikk igjen. Og da passet vi jo på å fortelle om overnattingsmuligheter og alt hva de kan se og oppleve i regionen. Ellers var folk nysgjerrige på hva vi generelt kunne tilby i vår region; både for barnefamilier, pensjonister, kulturinteresserte og naturopplevelser. Og da få med seg en pose med gode tips, er det mange som ønsket.

(Saken fortsetter under)

Foto: Visit Indre Østfold

Visit Indre Østfold sin opplevelse er at interessen for kortreiste turer er stor og at deres reiselivstilbud i Østfold skapte interesse.

– Vi ser frem til å bygge videre på erfaringene fra messen og til å markedsføre vår flotte region. Vi oppfordrer også lokalbefolkningen til å lese mer om Indre Østfold, hva en kan se og gjøre på våre sider www.visitindre.no. Vi er like mye til for lokalbefolkningen som for de tilreisende. Og på våre sider finner man mange fine artikler om ulike temaer som barnas Østfold, gå på skattejakt, jenteturer med mer.

(Kilde: Pressemelding)

Foto: Visit Indre Østfold

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.