Villbåstingen 2024 er historie

Indre24
4 minutter lesetid

I glitrende skøytevær – 2 minusgrader og vindstille – stilte 98 skøyteløpere i alle aldre til start i årets Villbåstingen.

Av: Båstad IL Skøyter

Den 31. utgaven av løpet bar ikke noen nye rekorder verken på antall deltakere eller runder, men det ble allikevel brutt barrierer på Trøgstad Sparebank Is-Arena denne søndagen.

Da startskuddet gikk klokken 11:00 hadde allerede 50 løpere meldt seg på, før klokka var 12 hadde vi 80 og endte altså til slutt opp med 98 registrerte deltakere. Til sammen ble det gått 4648 runder, der yngste deltaker var 3,5 år og eldste var 81 år. Til miniløpet midtveis i arrangementet stilte 16 barn til start, tok unna hinderløypa og fikk tildelt premier fra hovedsponsor Trøgstad Sparebank.

Årets lengste

Noen gikk selvsagt lengre enn andre. På herresiden gikk Håvard Straumsnes lengst med 221 runder, med andremann Stian Fredriksen på 132 – god gammeldags utklassing der altså. Tredjeplassen hektet Robert Teig inn med sine 124 runder, og tok med det over tronen som den som har gått flest runder i Villbåstingen gjennom tidene med 3091 runder, fordelt på 21 deltakelser.

Hos kvinnene var det jevnere, men også her gikk vinneren over 200 runder. Maiken Nerstad Gundersen registrerte 215 runder, mens Malin Myhrer kom inn med 187 og Mathea Krokeide registrerte 185.

ANNONSE

Historiske deltakere

Som nevnt leder nå Robert Teig «all time» statistikken med 3091 runder, med Daniela Verheyleweghen like bak på 3049 runder og Karsten Rasmussen med 2620 runder. Karsten gikk forøvrig 102 runder i år i en alder av 76 og har 23 deltakelser.

Som den andre i historien fikk Petter Ole Kirkeby utmerkelsen for å ha deltatt i 30 Villbåstinger. 71 år ung gikk han i år 25 runder, men har fortsatt en person foran seg på adelskalenderen: Tove Pålerud Sætherdal stilte også i år til start og er den eneste som har vært med i samtlige 31 Villbåstinger. Tove er bare 67 og kommer etter alt og dømme ikke til å bli slått på en stund.

Axel Christensen (62) gikk for 25 gang, Elisabeth Lien Fjeld (33) og Harald Baastad (81) gikk for 20.gang mens vi hadde 2 løpere som har gått 15 ganger, 2 som gikk for 10. gang og 8 som deltok for 5. gang. Alle fikk fortjent applaus og pokal tildelt under premieseremonien søndag ettermiddag.

Til slutt nevner vi at vi også markerte bortgangen til en skikkelig Båsting før premieutdelingen. Aage Danielsen døde nyttårsaften, tett opp mot 93 år gammel, og ble minnet med ett minutts stillhet. I tillegg til å ha deltatt selv 14 ganger, dekket Danielsen både Villbåstingen og mange andre arrangementer i Båstad for lokalavisen i mange år, og vi har mistet en patriot og bidragsyter i bygda vår.

Vi takker alle for oppmøtet, og håper vi ser dere alle sammen som tilskuere på 5.runde i NorgesCup og Villbåstingen som arrangeres hos oss 20-21.januar – dvs neste helg!

NB: Vi har rettet, oppdatert og publisert statistikken vår

(Saken er lånt fra Båstad IL Skøyter)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.