– Det er fint om de blir hentet i løpet av en uke

Pressemelding
2 minutter lesetid

Er det en julegave du savner? Da kan det hende den ligger og venter på deg på et av Posten Brings hentesteder.

På utleveringsstedene til Posten Bring i Østfold ligger det nå omkring 3000 pakker som ikke er hentet av mottakerne, skriver NRK Oslo og Viken (ekstern lenke)

– Vi har aldri tidligere håndtert så mange pakker som vi gjorde under årets Black Friday og i førjulstiden. Vi håndterte i år rundt 11 prosent høyere pakkevolum enn fjoråret. Flere av disse pakkene venter fortsatt på å bli hentet og ligger klare til mottagere på hentestedene våre. Forhåpentligvis er det mange fine, men litt forsinkede overraskelser, sier pressesjef i Posten Bring, Kenneth Tjønndal Pettersen.

Hver eneste uke før jul har Posten Bring håndtert i overkant av to millioner pakker. I tillegg til pakkene som går til hentesteder har Posten Bring sett en enorm økning i pakker som leveres direkte i postkassen.

– Hentefristen er nå sju dager, så det kan lønne seg å hente ut pakkene når man har mulighet nå i romjulen. Post i Butikk vil holde åpent så lenge butikkene er åpne, i år så betyr det at mange butikker vil være stengt på nyttårsaften. I de selvbetjente Pakkeboksene kan du likevel hente hele døgnet, forklarer Pettersen.

ANNONSE

Er hentefristen for din pakke mellom 23. og 31. desember blir pakken returnert tredje virkedag etter nyttår. Du kan også forlenge hentefristen til 14 dager – noe du kan gjøre kostnadsfritt i Posten-appen eller via SMS.

– Postens Juledetektiver er i tillegg fremdeles på jobb ut første uken i januar, de er avhengige av tips for å finne fram til rett mottager på julegavene de har fått inn, oppfordrer pressesjefen avslutningsvis.

Så mange uavhentede pakker er det i ditt fylke:

 • Agder: 3.141
 • Innlandet: 3.572
 • Møre og Romsdal: 2.566
 • Nordland: 3.485
 • Oslo: 12.412
 • Rogaland: 4.810
 • Vestfold og Telemark: 4.231
 • Troms og Finnmark: 3.583
 • Trøndelag: 5.458
 • Vestland: 7.533
 • Viken: 14.650

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.