Har vi råd til å nedbemanne?

Leserinnlegg
4 minutter lesetid

I lokalavisen 16. desember står det å lese at politistasjonssjef Olav Unnestad må tilpasse sin organisasjon i forhold til gitte rammebetingelser.

Av: Tommy Wilson, 5. vara til kommunestyret

Det vi nå trenger er et tverrpolitisk press mot justisdepartementet, ikke politisk selvhevdelse fra de ulike politiske partier.

Derfor er jeg veldig glad for at Ingjerd Schou har bedt justisministeren redegjøre for signalene om at Indre Østfold politistasjon foreslår å kutte 5 stillinger – også stillinger relatert til forebygging.

Situasjonen ved IØ Politistasjon er også omtalt i Politiforum 18. desember, hvor det står å lese at oppgavene som tidligere har vært ivaretatt av dedikerte forebyggende medarbeidere vil foreslås å skulle fordeles på flere i organisasjonen.

Indre Østfold Politistasjon har i dag tre meget flinke, dedikerte og kompetente ressurspersoner innen forebygging; Christer Christoffersen, Patrick Karlsen og Espen Valsgård.

(Saken fortsetter under)

Tommy Wilson. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Jeg vet at det legges ned veldig mye ressurser i forebyggende oppgaver ved IØ Politistasjon, og jeg har respekt for at politistasjonssjef Unnestad må finne en alternativ ordning man kan leve med – gitt de rammebetingelser han har å forholde seg til.

Jeg håper og tror på Indre Østfold Politistasjon når de sier at de vil levere godt på forebyggende arbeid i en ny organisasjon, men er denne typen saldering som man nå ser seg nødt til å innføre resepten for Indre Østfold kommune – i den tiden vi er inne i?

En omorganisering basert på en prøveordning – hvorfor skal en slik omorganisering starte her i Indre Østfold. Hvorfor skal IØ gå foran gitt de enorme utfordringer vi har?

Levekårsutfordringer, elevundersøkelse – mobbing, psykiatri, rus. Vi har hørt om forholdene ved Knapstad ungdomsskole og i Mysen. Det har vært et eget møte på Askim ungdomsskole, men utfordringen er at det er forholdene vi har hørt om. Det er store utfordring i alle deler av kommunen vår, dette er ikke kun et «byfenomen»!

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Jeg mener derfor at det vi trenger er tre stk nye dedikerte, empatiske forebyggere som nevnte Christer, Patrick og Espen. Disse tre må få mulighet til å fortsette det veldig gode arbeidet de gjør – gjerne da med en enda større gruppe.

Flere med meg tok til orde for forebygging i vårt leserinnlegg etter møtet på AUSK 30. oktober, og jeg minner om følgende;

«Forebygging må ha et langtidsperspektiv og da må man ha tid, energi og kompetanse til å bygge relasjoner slik at ungdommen har trygge voksne som er åpne og tilgjengelig for de små og store utfordringer ungdommene har i sin hverdag».

Enhver ressurskrone vi legger ned i å forebygge, vil gi oss veldig mye mer igjen over tid. Har vi egentlig råd til å la være?

Ingjerd Schou, Stortingsrepresentant for Høyre, har nå bedt om nevnte redegjørelse – nå må alle partier uansett farge og side kreve at Politistasjonssjef Unnestad får de midler til forebygging som trengs!

2,5 til 3 millioner vil trolig være det man trenger til nevnte økning av forebyggende enhet med 3 personer – det trenger vår region – det viser alle statistikker vi ikke vil være på toppen av – dette er en nødvendig og billig investering som man må kunne finne midler til.

Vi trenger ressurser til politiarbeid – ikke til husleie og kontorer uten politifolk!

Med ønske om en fin og fredfull julehøytid.

(Leserinnlegg)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.