Avin Haji er årets nykommer i frivilligheten

Pressemelding
2 minutter lesetid

På Frivillighetens dag 5. desember ble de nasjonale frivillighetsprisene delt ut.

Prisen for Årets nykommer i frivilligheten gikk til Avin Haji (41). I mars tok hun initiativ til å starte Indre Østfold Kvinnegruppen.

Gruppen består av kvinner med ulike nasjonaliteter. Målet er å bygge bro mellom kulturer, i tillegg til å bidra til kompetanseheving. Avin er med som frivillig og styreleder:

– Vi er 11 nasjonaliteter. Mange sliter mye og kan ikke språket særlig godt. Vi har derfor forsøkt å samle alle damene her: for å bygge broer og hjelpe hverandre, sier hun.

Frivillig.no deler ut prisen Årets nykommer i frivilligheten til en person som nylig har blitt frivillig, har gjort en god innsats og er en inspirasjon for andre.

– For en følelse! Dette med å hjelpe kvinner, det var en viktig ting for meg, sa Avin Haji under prisutdelingen.

(Saken fortsetter under)

Avin Haji vant Årets nykommer i frivilligheten. Her med prosjektleder i Frivillighet Norge Vanja Konradsen, Stortingspresident Masud Gharahkhani og Yousef Hadaoui. Foto: Carl-Frederic Salicath

Frivilligheten er for alle
Tall fra årets Frivillighetsbarometer, viser at frivillig innsats i befolkningen er tilbake på samme nivå som før pandemien. Samtidig viser tallene at organisasjoner har en tendens til å rekruttere innenfor samme nettverk: av de som blir spurt om å delta, er de aller fleste allerede en del av frivilligheten.

– Med sitt store pågangsmot og engasjement, går de to prisvinnerne foran som flotte eksempler. Begge viser tydelig hvordan frivilligheten er for alle, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

(Pressemelding)

ANNONSE


Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.